Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İzmir Bölge Müdürü 'nden Vali 'ye ziyaret.

 Baz istasyonları hakkındaki bilinen yanlış görüşler hakkında bilgi vermek ve konuyla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla İlimize gelen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İzmir Bölge Müdürü Ahmet Tor Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.
Görev ve yetkileri konusunda Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgiler veren Ahmet Tor;’’ Müdürlüğümüzün yetki alanında İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Muğla, Denizli, Isparta, Afyon, Balıkesir, Kütahya ve Burdur illeri yer almaktadır. Bu illerdeki Baz istasyonlarının kontrolü  bizim denetimimiz altındadır. Baz istasyonları hakkındaki yanlış bilgilerin giderilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Burada bulunmamızın amacı da bu yöndedir. Başarılı biz yönetici olmanız münasebetiyle bizlere bu anlamda destek vereceğinize inanıyorum’’dedi.
Tor konuşmasında, baz istasyonları ve baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik  sağlığı olumsuz etkilediğine dair kanıtlanmış bilimsel sonuçlar olmadığını ifade etti. Baz istasyonlarının zararlı olduğu ve şehir dışına taşınması gerektiği yönündeki tepkiler üzerine ‘baz istasyonu hakkında bilinmesi gerekenler’ hakkında bir çok çalışmalar yapmaktayız diyen Tor, denetimsiz baz istasyonu kurulamıyor. Haberleşme hakkının anayasal güvence içinde olduğunu buna bağlı olarak da mobil iletişim de kamu hizmeti niteliğinde olduğunu belirtti.

Evde kullanılan hemen her aletin insan sağlığını olumsuz yönde etkileyeceğini ve baz istasyonun kontrolleri dahilinde kurulmasıyla evdeki aletlerin daha az zararlı olacağını vurgulayan Tor;‘'Baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması, cep telefonlarıyla şehir içinde konuşmanın imkansız hale gelmesi demektir. Bir bazi stasyonunun BTK tarafından verilmiş Güvenlik Sertifikası'na sahip olması, bu istasyonun yönetmelik şartlarına uygun kurulduğu, kurum tarafından denetlendiği ve sürekli yaşam alanlarında yönetmelikle verilen sınır değerleri geçmeden faaliyetini sürdürdüğünden  vatandaşlarımızın herhangi bir endişeye kapılmasına gerek bulunmadığını’’ sözlerine ekledi.
Yapılan ziyaretten ve kamuoyunu bilgilendirici konuşmalarından dolayı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İzmir Bölge Müdürü Ahmet Tor’a teşekkür eden Vali İrfan Balkanlıoğlu;’’5-10 W güç sarf eden baz istasyonlarının, evde kullanılan 1000-1500 W sarf eden ve sürekli yakınımızda olduklarından dolayı etkisine devamlı maruz kaldığımız ev aletlerinden daha az zararı var. Bilhassa cep telefonlarının kullanımı da çok önemli, telefonla konuşulurken dikkat edilmesi gereken kurallar var. Bunun gibi teknolojinin nimetlerinden kontrollü bir şekilde faydalanmalıyız. Kimse kulaktan dolma bilgilere inanmasın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara inanılmasın. Bizlerde bu anlamda Valilik makamı olarak gerekeni yapacağız diyerek Bölge Müdürü Ahmet Tor’a görevi süresince başarılarının devamı temennisinde bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi