BİLGİ EVİ ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI   
 
Bu asrın ilacı ve bizim en büyük problemimiz ‘eğitim’ diyen Başkan Burhanettin Çoban; “ Ama nasıl bir eğitim? Dünyayı sadece maddi gözle gören, dünyayı eğlenmekten, gezmekten, yiyip içmekten ibaret sayanların gösterdiği eğitimle… “bu dünyada biz fiziği de matematiği de, tarihi de edebiyatı da öğreneceğiz, ama aynı zamanda ne için yaratıldık, dünyaya ne için gönderildik ve görevlerimiz nelerdir? Bunu da öğreneceğiz “ diyen eğitimi birleştirecek modeli biz bu Bilgi Evlerinde sağladık.  Bu eğitimi sadece Belediye yada Milli Eğitim kanalıyla yapsak bu başarıyı yakalayamazdık. Afyonkarahisar’da güvendiğimiz Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bu birlikteliklere imza attık. Bilgi Evlerinin bu kadar ihtiyaç olduğunu, çokta hizmetler yapacağını bilememiştim.  Bir, iki, üç derken baktık ki;  çok güzel bir hizmet dokuz tane Bilgi Evi’ni Afyonkarahisar’ımıza kazandırdık. Her bilgi evine gidişimde heyecanlanıyorum, mutlu oluyorum, iyi ki böyle bir proje yapmışız. Türkiye’de nüfusa göre en çok Bilgi Evi olan il Afyonkarahisar” dedi.
 
BİLGİ EVLERİ HEM ÖĞRETİYOR, HEMDE ÖDÜLLENDİRİYOR
 
   Kurulduğu yıldan bu yana başarısını her yıl katlayan Bilgi Evleri, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde en başarılı yılını yaşadı Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi Bilgi Evinde eğitim gören öğrencilerden sekizi, TEOG Yerleştirme sonuçlarına göre il genelinde ilk 300'e girmeyi başardı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban söz verdiği gibi ilk 300’e girmeyi başaran öğrencilere diz üstü bilgisayar ve 750’şer TL para ödülü hediye etti.
 
“SOSYAL GELİŞİME KATKIDA BULUNUYORUZ”
 
Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi Bilgi Evinde düzenlenen ödül törenin açılış konuşmasını Bilgi Evi Koordinatörü Mehmet Türker yaptı. Hisar Araştırma ve Eğitim Derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Bilgi Evi Koordinatörü Türker, 2009 yılında Afyonkarahisar’da kurulan derneğin amaçlarından bahsederek tarihi kültürel, milli ve manevi değerler ışığında eğitim, öğretim alanında toplumun sosyal gelişimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Eğitim alanlarında yapılan çalışmalarında da bahseden Bilgi Evi Koordinatörü Mehmet Türker konuşmasına şöyle devam etti. “Bilgi Evlerimizde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik destekleme ve yetiştirme kursları, haftalık değerler, eğitimi seminerleri, Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde mahalleye yönelik Kur’an-ı Kerim, Tecvit, Osmanlıca, Arapça, dikiş nakış vb. kurslar verilmektedir. 2016 yılı Ocak ayı itibariyle başlatılan kreş eğitimi de yine kendi bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
 
“EĞİTİMİN BEŞİĞİ BİLGİ EVLERİ”
 
Bu bağlamda eğitimlerimiz hakkında şöyle bir ifade kullanırsak sanırım yanılmayız. Bilgi Evlerimiz eğitimin beşiği….  Burada dört yaşından seksen yaşındaki teyzeye kadar eğitim vermekteyiz” dedi.  Bilgi Evleri Projesinde dördüncü yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Bilgi Evi Koordinatörü Mehmet Türker, “Bilgi Evlerimizde kurslara katılan öğrencilerimize belediyemiz tarafından ücretsiz olarak yardımcı eğitim dokümanı, deneme sınavları, kültürel ve sosyal geziler düzenlenmektedir. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlk yıldan bu tarafa başarısını arttıran eğitim kalitesini yükselten bir ivme yakalamış bulunmaktayız. Bu yılda Afyonkarahisar’daki tüm Bilgi Evleri içerisinde en başarılı Bilgi Evi dönemini yakalamış bulunmaktayız. Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi Bilgi Evi olarak il genelinde ilk üç yüze sekiz öğrencimiz girerek bu başarıyı bu sene taçlandırmış olduk” dedi.
 
“EVLADIMIN ÖMRÜ KISAYDI, AMA ÇALIŞKANDI”
 
     Bilgi Evi’nin adını taşıyan Şehit Üsteğmen Sami Çitçi’nin babası Mehmet Çiftçi ise duygu dolu bir konuşmaya imza attı. Şehit Babası Mehmet Çiftçi “Bu kıymetli binanın temeli “BİSMİLLAH” ile atılmıştır. Belediye Başkanımız bu eşsiz esere oğlumuzun adını vermiştir. İsmini burada yaşatmıştır. Allah kendisinden razı olsun. İnanın, eğitim yuvamız vatana, millete faydalı bilgiler veriyor. Bu mahallenin, komşu mahallenin çocukları eğitim görüyor, başarılı öğrenciler yetişiyor. Evladımın ömrü kısaydı, ama çalışkandı. İnşallah çocuklarımız da onun yolunda gider, vatana millete hayırlı hizmetler verirsiniz.” dedi.
 
"BAŞKANIMIZA SONSUZ TEŞEKKÜRLER"
 
     Program, başarıda pay sahibi olan iki öğrencinin konuşmasıyla devam etti. Büşra Çetinkaya ve Samet Selvi,  başarılarında emeği geçen başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, öğretmenlerine, ailelerine ve Bilgi Evi öğretmenlerine teşekkür ettiler. Bilgi Evlerinin sınavlara hazırlık noktasında dershanelerden daha fazla hizmet verdiğine dikkat çeken öğrenciler, kendileriyle birlikte başarı gösteren tüm arkadaşlarını tebrik ettiler.  Öğrenciler, kendilerine bu imkânı sunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve eğitim camiasına şükranlarını sunarak konuşmalarını tamamladılar.
 
 “BAŞKANIMIZ KENDİSİNİ EĞİTİME ADAMIŞ”
 
       Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise geçmişte eğitimin sadece okullardan ibaret olduğunu ancak günümüz şartlarında ise eğitimin okullardan aşılarak verilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.  Çocukların sadece okullarda almış olduğu eğitimin temel olmakla birlikte yeterli olmadığına dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Yalçın,  eğitimin toplum tarafından da desteklenmesi gerekliliğine işaret etti.  Bu amaçla yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin destekleriyle Afyonkarahisar’da güzel bir ivme yakalandığını ifade eden Mili Eğitim Müdürü Metin Yalçın konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Eğitimde en büyük desteğimizi Afyonkarahisar Belediyesi’nden almaktayız.   Bilgi Evi adı altında yapmış olduğu birçok tesisi, kendisini eğitime adamış bir Başkanımız, ekibiyle birlikte çok güzel katkılar sunmaktadır. Bize destek olan sivil toplum kuruluşları da eğitime olan desteğin bir diğer ayağıdır. Bugün burada Belediyemizin öncülüğünde kurulan Bilgi Evimizde,  Hisar Araştırma ve Eğitim Derneği’nin katkıları, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öğretmen destekleriyle öğrencilerimizin geleceğine yönelik güzel bir başarıya adım atıldı. Öğrencilerimizin başarılarını tebrik ederken, bu başarıda en büyük katkısı olan Belediye Başkanımız ve ekibine vesile olması nedeniyle Hisar Araştırma ve Eğitim Derneğine çok teşekkür ediyorum.
 
 
 
“BU ASRIN İLACI VE BİZİM EN BÜYÜK PROBLEMİMİZ EĞİTİM”
 
      Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Bilgi Evlerinin mahallenin her şeyi olduğuna dikkat çekerek eğitimin önemine dikkat çekti.  Başkan Çoban, “2009-2014 seçim kampanyasındaki vaatlerimizden bir tanesi de Bilgi Evlerimizdi. Bilgi Evlerinin bu kadar ihtiyaç olduğunu, çokta hizmetler yapacağını bilememiştim.  Bir, iki, üç derken baktık ki;  çok güzel bir hizmet dokuz tane Bilgi Evi’ni Afyonkarahisar’ımıza kazandırdık. Bu asrın ilacı ve bizim en büyük problemimiz eğitim. Ancak nasıl bir eğitim. Dünyayı eğlenmekten, gezmekten, yiyip içmekten ibaret sayanların gösterdiği eğitimle, “bu dünyada biz fiziği de matematiği de, tarihi de öğreneceğiz, ama aynı zamanda ne için yaratıldık, dünyaya ne için gönderildik, görevlerimiz nelerdir, bunu da öğreneceğiz “ diyen eğitimi birleştirecek modeli biz bu bilgi evlerinde sağladık. Nasıl mı sağladık? Bunu sırf Milli Eğitim yada Belediyemizin elemanlarıyla yapsak ne bu neticeyi alabiliriz, ne de bu başarıyı yakalayabiliriz. Biz ne yaptık? Afyonkarahisar’da güvendiğimiz sivil toplum örgütleriyle bu birlikteliklere imza attık. İşte bunun bir tanesi de bugün Hayrat Vakfına bağlı olarak görev yapan Hisar Eğitim ve Araştırma Derneği’nin ikinci Bilgi Evi.
 
“HER BİLGİ EVİNE GİDİŞİMDE HEYECANLANIYORUM”
 
Başlangıçta Bilgi evlerimizi sadece öğrencilerimizin gidip geleceği, kurs görebileceği, eğitim alabileceği, mekân olarak düşünürken baktık ki; aslında bulundukları mahallenin her yaştan insanına hizmet eder hale geldi. Her bilgi evine gidişimde heyecanlanıyorum, mutlu oluyorum, iyi ki böyle bir proje yapmışız. Türkiye’de nüfusa göre en çok Bilgi Evi olan il Afyonkarahisar…. Sağ olsun Milli Eğitim Müdürlüğümüz de her konuda bize katkıda bulunuyor. Hisar Eğitim Derneği de gönüllü olarak hiçbir karşılık beklemeden burada hizmet veriyorlar. Mahalle halkımız da destek veriyor. Bilgi Evlerimizde eğitim alan öğrencilerimizi ve özellikle sekiz öğrencimizi ailelerini kutluyorum” diye konuştu.
 
Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi Bilgi Evinde eğitim gören ve TEOG Yerleştirme sonuçlarına göre il genelinde ilk 300'e girmeyi başaran Şevkiye ÖZEN, Samet SELVİ, Büşra ÇETİNKAYA, Emir EFE, Aybüke Ezgi ÇAKMAK, Zehra PAMUKÇU, Utku Eren İNCEBELİ, Şükrü DALGIÇ ödüllerini Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi ’nin annesi Hanım Çiftçi, babası Mehmet Çiftçi, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, Hayrat Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi Mesut Hızarcı, Etüt Eğitim Birim Koordinatörü Sema Akkaş’ın elinden aldı.
 
Editör: Haber Merkezi