Bilardo şampiyonasına Afyon’dan 14 sporcu katılacak

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası başladı. Afyonkarahisar’dan 14 sporcunun katılacağı şampiyona Ankara’da Türkiye Bilardo Federasyonu Tesisleri’nde yapılacak. 2022 Yılı 2.Etap’la ilgili olarak Türkiye Bilardo Federasyonu İl Temsilcisi Harun Yağıcı’nın açıklaması….

03-21 Ekim 2022 tarihleri arasında Ankara Gölbaşı’nda bulunan Uluslararası Bilardo Kompleksinde yapılacak olan “Türkiye 3 Bant bilardo Şampiyonası 2.Etap Müsabakalarına” ilimizden 14 sporcu katılacaktır. Eylül ayında 124 kişilik rekor bir katılımla yapılan il kontenjan turnuvası ardından direk katılım hakkı kazanan 10 sporcumuza ek olarak 4 sporcumuzda şampiyona öncesi yapılan ön elemelerde başarılı oldular ve katılım hakkı kazandılar.

Kendine has bir puanlama sistemine sahip olan şampiyonada, 14 sporcumuz farklı günlerde mücadele edecekler. 2.etap müsabakaları sonrasında kasım ayında yapılacak olan 3.etaba katılmak için ter dökecek olan sporcularımıza şimdiden başarılar diliyoruz. 3.etapta yine ilimizi en az 6 sporcunun temsil edeceğini düşünüyorum.

İlimizden şampiyonaya katılacak sporcular genel klasman sıralarına göre Şükrü Suat Toydemir, Enver Mut, Tuncay Temirkaya, İhsan Dumanlı, Ahmet Özaydın, Ali Arslan, Selçuk Undu, Ahmet Şimşek, Ali Karaman, Ceyhan Çalışır, Alaattin Çevirim, İsmail Arslan, Zeynelabidin Şahintepe ve Emrah Koşer.

14 sporculuk katılım sayısı da Türkiye geneline baktığımız zaman yine hemen büyükşehirlerin arkasından Afyonkarahisar’ımızın geldiğini gösteriyor. Afyonkarahisar’da bilardonun gelişimi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın İsmail Hakkı KASAPOĞLU’da gereken destekleri esirgemeyeceğinin sözünü vermiştir. Yakın zamanda gençlerin kurslara katılabileceği bir tesis için çalışmalara başlanacaktır.

Turnuvanın yapılacağı yer Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alıyor. Dünyanın ilk ve tek bilardo tesisi ünvanını taşıyan ve Türkiye Bilardo Federasyonu’na ait olan uluslararası bilardo kompleksi, zaman zaman ülkemizde ağırladığımız yabancı bilardocular tarafından da çok beğenilmektedir. Bunun sonucu olarak Dünya Bilardo Birliği (UMB) 2023 yılındaki bütün uluslararası organizasyonları Türkiye’ye vermiştir.

Bilardonun okul sporlarına girmesi ile birlikte şampiyonaların yapıldığını görmekteyiz. Pandemi etkisi iyice kaybolduktan sonra katılım ve ilginin artacağını düşünmekteyiz MEB ile yapılan görüşmeler devam etmekte ve yakında bilardo seçmeli ders olarak okullarda okutulmaya başlanacaktır. Ersan Ercan yönetimindeki bilardo federasyonu, bilardonun eskiden kalma algısını yıkmayı gerçekten başarıyor. Aynı zamanda ülkemizin çeşitli bölgelerinde, Avrupa’da bile göremeyeceğiniz kalitede bilardo salonları bulunmaktadır.

Son olarak bir dünya şampiyonumuzdan bahsetmek istiyorum. Henüz 16 yaşında ve UMB tarafından düzenlenen tüm şampiyonalar içerisinde “En Genç Dünya Şampiyonu” ünvanını taşıyor. Burak Haşhaş. Önce U17 Türkiye Şampiyonu, sonra Avrupa Gençler Şampiyonu ve son olarakta Hollanda’da U22 Gençler Dünya Şampiyonu oldu. Hem okuluna devam eden başarılı bir öğrenci, hem de sevdiği sporcu yapan başarılı bir bilardocu. Bu örnekle birlikte bilardoya karşı ön yargısı olan öğrenci velilerimize bir çağrı yapmak istiyorum. Çocuklarınızı bilardoyla tanıştırmaktan çekinmeyin. Çünkü bilardo demek, matematik, fizik, geometri, psikoloji demektir. Zorluklarla başa çıkma, baskı altında doğru karar verme, hayal gücünü geliştirme ve hayata hükmetme becerilerini geliştirir.

İlimizi Ankara’da temsil eden arkadaşlarımıza tekrar başarılar diliyor, tüm halkımızı bilardo salonlarına davet ediyorum.

Editör: Haber Merkezi