BEYYAZI TA GİDERSEM KARİZMAM ÇİZİLİR

Vali Balkanlıoğlu’nun Beyyazı konusunda yaptığı açıklamalar gündem oluşturmaya devam ediyor. Balkanlıoğlu: “Beyyazı’ya gidersem bana da saldırırlar ve devletin karizması çizilir. Bu da hoş bir şey olur mu” dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Beyyazı’daki olaylar sonrası beldeyi ziyaret etmek istediğini ancak jandarma ve polisi yaralayan, kışkırtılmış insanların kendisine de zarar verebileceğini düşünerek bundan vazgeçtiğini bildirdi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, merkeze bağlı Beyyazı beldesinde yaşanan taşocağı olayları ile ilgili olarak ilk kez konuştu. Son olarak taşocaklarına yol yapımı için başlatılan çalışmaları durdurmak için belde halkı ile polis ve jandarma karşı karşıya gelmesi ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Balkanlıoğlu, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, hukuk devletinde her türlü hak ihlallerine yol açtığı söylenen iddiaların, belli kurumlara şikayet yolu ile, dava açma yolu ile çözülebileceğini belirtti. Vali Balkanlıoğlu, “Suç işlenirse savcılığa, adliyeye başvurursunuz. Oralar olmazsa, valiliğe başvurursunuz. Müracaat mercileri çok. Eğer buralardan bir netice alınmazsa buraların üst mercileri var oralara başvurursunuz. Ama, ‘Ben haklıyım hiçbir yere başvurmam, başvurularım reddedilse haksız olsam bile ben zorbalık yolu ile hakkımı alırım, kaba kuvvet ile taşlarım, döverim, öldürürüm’ gibi şeyler hukuk devletinin çok yabancı olduğu konulardır. Türkiye’de bir hukuk devletidir. İnsan haklarına bağlı laik sosyal bir hukuk devletidir. Herkesin hakkını zorbalıkla aldığı bir şey değildir. Herkes hukuk kurallarına uymak zorunda” dedi.

Beldeye gitmek istediğini dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, jandarma ve polisi yaralayan, kışkırtılmış insanların kendisine de zarar verebileceğini düşünerek bundan vazgeçtiğini bildirdi. Vali Balkanlıoğlu, “Ben köye gitsem benzeri bir manzara bize yapılsa devletin karizması çizilse hoş bir şey olur mu? ” dedi.

Editör: Haber Merkezi