BEYAZAY’IN  “VEKİL MİSAFİRLERİ”

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Ak Partinin Afyonkarahisar milletvekili adayları , her gün yeni bir kurum ve kuruluşları dolaşıyor. Ak parti Afyonkarahisar mevcut milletvekili Halil Ürün, 3. Sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı ve 5. Sıra  milletvekili adayı av. Fatih Beder’ den oluşan heyet, Türkiye beyazay derneği Afyonkarahisar subesini  ziyaret etti. Ziyarette vekil adaylarına, Merkez ilçe başkanı Bülent Eser , il ve merkez ilçe başkanlıklarının üyeleri ile Kadın Kolları Başkanı Ferda Öztürk ile kadın ve gençlik kollarının üyeleri de eşlik etti.

Türkiye beyazay derneği Afyonkarahisar Şubesi  başkanı Feyza Kayar ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti heyetini kapıda karşıladı. Derneğinin engelli üyeleri de dernek binasında hazır bulundu. Milletvekili halil ürün engellilerle tek tek tokalaştı ailelerine hal hatır sordu.

Tüm engelli bireylerin eğitimi için çalışan beyazay derneği afyon şubesinin bir buçuk yıl önceki açılış töreninde de bulunan milletvekili halil ürün , derneğin çalışmaları hakkında başkan Feyza Kayar’dan bilgiler  aldı. Başkan kayar şunları kaydetti:

“afyon’da üye çalışmaları yaparak derneğimiz büyüyerek geniş bir aile oldu.. Beyazay ailesi ile birlikte Afyondaki tüm engellilerin yaşam kalitelerini yükseltmek için projeler üretiyoruz.

Bize en çok gelen talep iş..bir çok engelli , engelinden dolayı iş bulamamaktan yakınıyor. Biz de öncelik olarak bunun için kolları sıvadık. Engellileri istihdam etmek için bir iş merkezi açmak üzerine bir proje yazdık. Projemizi en kısa zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ancak bunun öncesinde genel merkezimiz tarafından organize edilen bir spor projemiz var. ‘aşmak için hareket’ isminin verildiği bu proje kapsamında, bir engelli ile bir engelsiz birey , birlikte spor yapacak.  Onu daha iyi anlamak ve sosyal sorumluluk duygusunu arttırmak amacıyla bu projeyi afyon’da da yapacağız..dedi.

ENGELLİLER EN ÇOK BU HÜKÜMET TARAFINDAN SAHİPLENDİ VE KORUNDU.

Kayar, hükümetin engelliler ile ilgili politikalarından da bahsetti. “Diğer yandan devletimizin  engelliler için yaptıkları ortada.. Daha önce hiçbir hükümet tarafından yapılmayan çalışmalar yapıldı. Ve haklar verildi. Engelli maaşları ve bakım ücretleri bu camiada memnuniyet getiren en büyük haklardan biri oldu. Engelliler en çok bu hükümet tarafından sahiplendi ve korundu. Beyazay derneği de devlet tarafından sahiplenilmiş bir dernektir. Kamu yararına çalışan ve kararları  bakanlar kurulundan çıkan bir dernek.. Beyazay ile engelliler önce eğitilip ardından  topluma kazandırılması hedefleniyor.  “ diye konuştu.

Milletvekili halil ürün ise engelli üyelerin sorularını cevapladı .. Bir üye “oğlum engelli ve 18 yaşının üzerinde. Ancak sağlık sigortası yok.. Benim üzerimden bakınamıyor.. Kendi de engelli olduğu için çalışamıyor. Bu bağlamda bir mağduriyet doğuyor. Kız çocuklarına verilen babasının üzerinden sigorta hakkı, engellilerde cinsiyet ayrı yapılmadan verilsin” istiyoruz dedi.  Milletvekili halil ürün bu talebin haklı bir talep olduğunu ve konu ile ilgili araştırmaların yapılacağını söyledi. Diğer yandan üniversite hastanesinde doktor olan milletvekili adayı remziye sıvacı da ailenin sorunu ile yakından ilgilendi ve sağlık hakları konusunda engelli ailesini bilgilendirdi.

Diğer yandan  2.sıra adayı Ali özkaya ve 4. Sıra adayı Akif Özkaldı’nın,  İl Başkanı İbrahim Yurdunusen ile birlikte ilçe ziyaretlerinde oldukları için merkezdeki bugünkü ziyaretlere katılamadıkları bildirildi.

Editör: Haber Merkezi