Beşir Derneğinden kan bağışı
 


Beşir Derneği Afyonkarahisar Şubesi üyeleri ‘Kan Kardeşliği’ projesi kapsamında kan bağışında bulundu.
Beşir Derneği Afyonkarahisar Şubesi ile Kızılay’ın işbirliğinde Anıt Park önünde gerçekleştirilen kan bağış kampanyası gençlerden büyük ilgi gördü. Beşir Derneği üyelerinin sosyal projesi olan ‘Kan Kardeşliği’ kampanyası çerçevesinde yaptığı bağışa vatandaşlardan da destek geldi.
Beşir Derneği İl Temsilcisi Ömer Faruk Aksoy, Derneğin yurtiçi ve yurtdışında temsilcilikleri olan, yurtiçi yurtdışı fark etmeksizin tüm mağdurların yanında olduğunu söyledi.
Beşir Derneği’nin her üyesinin canla başla çalıştığını ve insanlığa yardımcı olmaya çalıştığını belirten Aksoy, yoksulluğun ve afetlerin verdiği yıkımın birlik ve beraberlik içinde bertaraf edilebileceğini söyledi.
Derneğin tarihçesi hakkında da bilgi veren Aksoy, 2004 yılında hayrın yaygınlaşması için gece gündüz çalışan, iyiliğin gücüne inanmış bir gurup gönül insanı tarafından kurulan Kardelen Derneği’nin 2007 yılında alınan yönetim kurulu kararı ile yoluna Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak devam ettiğini söyledi.
Derneğin yerelden dünyaya açılarak meydana gelen doğal afetlerde aktif rol aldığını ifade eden Aksoy, 26 Aralık 2004 tarihinde Açe de meydana gelen deprem sonrası 157 bin insanın ölümüne yol açan felaketten hemen sonra, afetzedelerin yardımına koşulduğunu ifade etti.
Aynı şekilde 40 milyon insanın etkilendiği, 2 binden fazla insanın hayatını kaybettiği sel felaketinde zarar gören kardeş ülke Pakistan için ülke genelinde yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan Aksoy, Pakistan da dernek olarak 110 adet evi yeniden inşa ederek afetzedelerin kullanımına sunduklarını belirtti.
Ana faaliyet konusu eğitim ve kültürel faaliyetler olan derneğin ulusalar arası projeler nedeni ile faaliyet alanını genişletmek ve daha çok ihtiyaç sahibinin hizmetinde olabilmek için tüzüğünde ve misyonunda yenilenmeye gittiğini bildiren Aksoy, ‘’Kurulduğu ilk yıldan itibaren kamu yararına yaptığı faaliyet ve hizmetleri önümüzdeki yıllarda arttırarak ülke genelinde ve uluslararası alanda daha fazla ihtiyaç sahibi ve mağdur olan insana ulaşmanın gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi