Belediyeden Yeni Bir Rekreasyon Alanı Daha

Afyonkarahisar Belediyesi, Yenice Mahallesi'nde yer alan atıl durumdaki 19 bin metrekarelik alanda içeresinde sportif sahalar, oyun alanı ve dinlenme alanlarının bulunacağı yeni bir rekreasyon projesini daha hemşehrilerimizle buluşturmaya hazırlanıyor.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatlarıyla şehir genelinde başlatılan yeşil alan atağı devam ediyor. Afyonkarahisar’da yeşil alan ve sportif saha sayısını artırmaya devam eden Belediyemiz, Yenice’de yapacağı projeyle Afyonkarahisar’a yeni bir yaşam alanı kazandıracak.

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun destekleri ve Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in girişimleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce Yenice Mahallesi’nde kullanılamaz durumda olan alanın yeniden dönüşümü için ekipler çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalarla birlikte sosyal yaşama kazandırılacak proje hem gençlerimize hem de vatandaşlarımıza ev sahipliği yapacak.

YÜRÜYÜŞ YOLUNDAN FUTBOL SAHASINA KADAR BİRÇOK ALAN YER ALACAK

Rekreasyon Alanı'nda yapılacak 450 metrekare yürüyüş yolu, 500 metrelik bisiklet parkuru ve spor tesisleri ile Afyonkarahisarlıların aktif yaşam ihtiyaçları da karşılanacak. Hemşehrilerimizin keyifli vakit geçirip bol oksijen alması hedeflenen parkta; 450 metre yürüyüş yolu, 500 metrelik bisiklet parkuru, 250 metrekare çocuk oyun alanı, 100 metrekare fitness alanı, 500 metre bisiklet yolu, 1000 metrekare halı saha, 375 metrekare basketbol sahası, 375 metrekare voleybol, oturma ve dinlenme alanları, 10 bin metrekare yeşil alan, 3 bin 500 metrekare yol, bebek bakım odası, wc ve 30 metrekare güvenlik binası yer alacak.Vatandaşların güzel vakit geçirebileceği gençlerin de aktif şekilde spor yapabileceği bu proje kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak.

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Belediyemiz Park Bahçeler Müdürlüğü ve Bakanlığımızın destekleri ile Yenice Mahallesinde 19 bin metrekarelik yeşil alanı daha bitirip halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. İçeresinde basketbol, voleybol, halı saha, bisiklet ve yürüyüş yolu, koşu parkuru, çocuk oyun alanlarının olduğu geniş bir alanı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Şehrimize ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi