BELEDİYE'DEN, AKÜ ÖĞRENCİLERİNE BÜYÜK DESTEK..
Afyonkarahisar Belediyesi' tarafından yapımı tamamlanarak Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne (AKÜ) devredilen Ali Çetinkaya Kampüsü karşısındaki tesis, kafeterya ve restoran Lezzet Durağı hizmete girdi.
İnşaat ve tefrişatı Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan Lezzet Durağı'ndan elde edilecek gelirler sayesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin burs ve barınma giderleri karşılanacak.
AKÜ'nün ödüllü aşçılarının çalışacağı Lezzet Durağı'nda aşçılık bölümü öğrencileri mutfakta, turizm öğrencileri ise serviste staj yapacak. Elde edilecek gelirle öğrencilerin burs ve barınmalarının karşılanacağı Lezzet Durağı, hesaplı fiyatları ve hijyenik yemekleriyle herkese hizmet verecek.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastaneleri ile Tıp Fakültesi'nin de bulunduğu İzmir yolu üzerindeki Ali Çetinkaya Kampüsü'nün hemen önünde bulunan Yusuf Ağa Parkı içerisine yapılan restoran Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı işletmesiyle hizmete girdi.
Lezzet Durağı adı verilen kafeterya ve restoran için yapılan açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren ve Prof. Dr. Kemalettin Conkar, Yüntaş Genel Müdürü Mehmet Sarlık, Aftaş Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, üniversite personeli katıldı.
BAŞKAN ÇOBAN'A TEŞEKKÜR...
Lezzet Durağı'ndan elde edilecek gelirle, ihtiyaç sahibi öğrencilerin burs ve barınma giderlerinin karşılanacağını anlatan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, Lezzet Durağı'nın aşçılık ve turizm öğrencilerine de pratik ve staj imkanı yaratacağını ifade etti. Amaçlarının nezih bir ortam oluşturmak olduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Solak, "Afyonkarahisar Belediyesi, üniversitemiz Rektörlüğü ve üniversitemiz Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı işbirliğinde Lezzet Durağı'nı, kafeterya ve restoranı olarak hizmete alıyoruz. Belediyemiz rektörlüğümüz ve vakfımızın ortak çalışmasıyla oluşturulan kafeterya ve restorantı afyon halkına, üniversitemiz öğrencilerine, çalışanlarına, hasta ve yakınlarına ekonomik ve nezih bir ortam oluşturmak üzere planlanmıştır. Belediye başkanlığı ile üniversitemiz arasında imzalanan bir protokol kapsamında 3 yıl süre ile üniversitemiz Turizm Fakültesi, Afyon MYO turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Programı ile başarılarından kıvanç duyduğumuz Aşçılık Programı öğrencilerine pratik çalışma ve staj imkanı da sunulan tesiste öğrencilerimize aynı zamanda maddi destek sağlanacak olup, elde edilen gelirle yardıma muhtaç öğrencilerimize de burs ve barınma yardımında bulunulacaktır." dedi.
Tüm mutfak personelinin AKÜ Aşçılık Bölümü mezunlarından oluştuğunu anlatan Rektör Solak, "Övünerek ifade etmek istiyorum ki şu an mutfakta çalışan aşçıların tamamı üniversitemiz mezunu öğrencilerimizdir. Bu da bizler için ayrıca bir mutluluk kaynağıdır. Bu güzel tesisin tamamının yapım ve tefrişini gerçekleştiren Afyon Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim."
HER ŞEYİYLE BELEDİYEMİZCE HAZIRLANDI
Öğrencilere burs ve barınma imkanının Lezzet Durağı'nın en güzel neticesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, Afyonkarahisar halkının gönül rahatlığı ile yemek yiyebileceğini anlattı. Tesisin her ihtiyacının belediyece karşılandığına değinen Çoban, " Afyonkarahisar Belediyesi olarak hem üniversitemizle çok güzel bir işbirliği örneği olsun hem de bir sosyal sorumluluk projesi olarak böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bu gördüğünüz mekanın inşaatı ve tefrişatını belediye olarak üstlendik. Tefrişatı derken tüm mutfak malzemeleri, yemek takımları, kaşığı, çatalı, bıçağı, klima sistemleri, masası, sandalyesi, televizyonları, projeksiyonları, perdeleri, tuzluğu, peçetesine kadar her şeyiyle anahtar teslim olarak belediyemiz tarafından yapılmış ve üçlü bir protokolle yani belediyemiz, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, ve üniversite vakfı ile işletmeye açılmıştır." Şeklinde konuştu.
HERKESİN YARARLANABİLECEĞİ NEZİH, TERTEMİZ BİR ORTAM
Lezzet Durağı'nın herkesin hoşça vakit geçirebileceği, nezih bir ortam olduğuna değinen Çoban, "Rektörümüzün de çok güzel ifade ettiği gibi burada hem Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencilerimiz hünerlerini sergileyecekler hem de burada öğrencilere staj imkanı elde edilecek. Aynı zamanda yine bu kampüste bulunan 4 yıllık Otelcilik Yüksek Okulumuzun öğrencileri burada bilgi ve becerilerini geliştirebilecek. Ama bence en önemlisi halka ekonomik ve güvenli lezzet sunmak bunun yanında buradan elde edilecek gelirle öğrencilerimize burs vermek ve barınma imkanı sağlamak. En güzel neticesi de bu. Hem üniversite mensuplarımızın hem de hastanemize gelen hasta yakınlarının hoşça vakit geçirebileceği nezih, tertemiz bir ortam bugün hayata geçiyor. Belediyemiz elemanlarının burada çok büyük emeği oldu. Başlangıçta onlara teşekkür ediyorum. Bu projede görev alan üniversitemizi başarıyla bitiren aşçı kardeşlerimize ve vakfımızın çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." diye konuştu
HALKIMIZ ÖDÜLLÜ AŞÇILARDAN YEMEK YİYEBİLECEK
Afyon Kocatepe Üniversitesi Kocatepe Aşçılar Takımı'nın pek çok yarışmada ödül kazandığını hatırlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise Afyonkarahisarlıların ödüllü aşçılardan yemek yiyebileceğini anlattı. Tesisin hastaneleri günlük kullananlar için önemine değinen Balkanlıoğlu, "Böyle bir tesiste ve açılışında bulunmak bizi son derece memnun etti. Burada bir boşluğu doldurmuş oldu. Günü birlik muayene ve tedaviye gelenler daha doğrusu hastane yemeğinden istifade edemeyecek pek çok insan var. Örneğin tahlil veren sonucunu iki saat sonra alacak insanlar yemek vakti geliyor yemeği nerede yiyecek. Hem ucuz hem güvenli nezih bir tesis. Bir de onur ve gururla söylüyorum. Bizim üniversitemizin aşçılık bölümü Türkiye çapında pek çok ödül almış bir bölüm. Öğrencileri ve hazırladıkları yemekler hep ödül aldılar. Burada ödüllü aşçıların elinden yemek yeme imkanı bulacak insanlarımız. Hem de ucuza temin edecekler. Değerli Başkanımız burayı yaptı tefriş edip, donatarak; e Rektörümüze verdi. Neticesinde kazanılacak gelirde hayır amaçlarına kullanılacak deniyor. Bu da son derece güzel bir hadise. Bu anlamda kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Kaliteyi bozmadan sürekli kaliteyi arttırarak fiyata da fazla zam yapmadan inşallah böyle gider." ifadelerini kullandı. 
ÇOBAN VE SOLAK'A İŞBİRLİĞİ TEBRİK VE TEŞEKKÜRÜ
Bir çok tesisin açılıştan sonra kalitesini kaybettiğini de vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, müşteri kaybeden tesislerin hatayı kendilerinde araması gerektiğini söyledi. Üniversite ve belediyeyi işbirliğinden dolayı kutlayan Balkanlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı, "Bazen böyle bir yere böyle bir müessese açılıyor. Son derece kaliteli hizmet, sunum güzel, mekan güzel, ortalık temiz, yemekler nefis, fiyatlar da hesaplı; müşteri akıyor. Müşteri çokken bakıyorsunuz kalite düşüyor. Kaliteden çalıyorlar, hizmet sunumu bozuluyor. Temizlik düşüyor. Müşteriler birer ikişer azalıyor. Sonra kızıp bağırıyorlar; 'nerde bu devlet nerede bu millet', 'hükümet şöyle, hükümet böyle'. Herkes önce hatayı kendinde arayacak. Ben inanıyorum ve ümit eğiyorum ki burası kaliteyi her zaman arttıracak. Hizmet yarışında çok güzel sunumlarda bulunacaklar. Temizlik düzen de güzel olacak. Şimdiden hayırlı olsun. Belediye Başkanı ve Rektörümü bu işbirliğinden dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum."
KALİTELİ YEMEK VE HESAPLI FİYATLAR
Konuşmaların ardından Vali Balkanlıoğlu, Başkan Çoban, Rektör Solak ve İGM Başkanı Salih Sel hep birlikte açılış kurdelesini kestiler. Açılışın ardından açılış yemeğinde Şili Soslu Derman Çorba, Soğan Halka Eşliğinde Kaşar Pane, Keşkek Yatağında Sahan Biftek, Lahana Yaprağında Sebze Buketi ve Serpme Türk Kahveli Kazandibi yer aldı. Fiyatları ile dikkat çeken Lezzet Durağı'nda mini kahvaltıyı 3 TL'ye yapılabiliyor. Zengin içerikli kahvaltıların 8 TL'ye satıldığı Lezzet Durağı'nda sandviç ve burger ürünleri 3 ile 5 TL arasında, çorbalar ise 3 TL. lezzet Durağı'nda ızgaralar için ise 6 TL ile 11 TL arasında bir bedel ödemek gerekiyor.
Editör: Haber Merkezi