BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSU YENİDEN İSTANBUL YOLUNDA
Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan H. Elmas tarafından yazılıp yönetilen Çevre Müfettişleri isimli oyun bu hafta sonu İstanbul Şehir Tiyatroları'nda tekrar sahneye alacak.
Çocuklarda çevre bilincinin artırılması önceliği ile kaleme alınmış olan oyun, başta Afyonkarahisar il merkezi ve ilçeleri olmak üzere pek çok yerde daha önce sahnelenmiş ve oyunu izleyen çocuklar üzerinde bıraktığı etki ile anne-babaların da dikkat ve takdirini toplamıştı.
Çevre Müfettişleri isimli oyun geçtiğimiz Ocak ayında İstanbul Şehir Tiyatroları'nın daveti ile İstanbul'da iki ayrı kültür merkezinde sahnelenmişti. İstanbul'da oldukça yoğun ilgiyle karşılanan oyunun yönetmeni olan Hasan H. ELMAS, gördükleri ilginin kendilerini memnun ettiğini, bu ilgi üzerine oyunu bu hafta sonu İstanbul Şehir Tiyatrolarında tekrar sahneleyeceklerini ifade etti.
Geçtiğimiz Ocak ayında oyunu sahneledikleri tüm sahnelerin hınca hınç dolduğunu ifa eden Genel Sanat Yönetmeni Hasan H. Elmas, kendilerinin gördükleri ilgiden, İstanbullu tiyatro severlerin de oyundan oldukça memnun kaldıklarını, bu vesileyle oyunu bu hafta sonu (15-16 Mart) İstanbul'daki farklı salonlarda yeniden izleyiciyle buluşturacaklarını söyledi.
Ekibin sahne performansıyla izleyicinin takdirini hak ettiğini de belirten Elmas, önümüzdeki aylarda başka büyükşehir sahnelerinde de yer alarak Afyonkarahisar'ın adını ülke genellinde duyuracaklarını söyledi. Elmas şunları söyledi: "Bir taraftan büyükşehirlerde oyun sergilerken diğer taraftan da Afyonkarahisar'da 'Karım, Balım, Peteğim' isimli oyunu sahnelemeye devam ediyoruz. Oyuncu arkadaşlarım durmak, yorulmak bilmiyor. Gerek İstanbul'da gerekse Afyonkarahisar'da karşılaştığımız yoğun teveccüh bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Halkımızın tiyatroya olan ilgisi memnuniyet verici. Bu teveccüh devam ettiği sürece, biz de elimizden gelenin fazlasını ortaya koyarak halkımızın ilgisine layık olmaya çalışacağız"
 
Editör: Haber Merkezi