Belediye Şehir Tiyatrosu yeni sezonu açtı

Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu, yoğun istek üzerine, geçen sezonun kahkaha tufanı estiren oyunu ‘Darısı Başımıza’ adlı oyunun ilk gösterimiyle perdelerini açtı.

  1. Gündüz'ün kaleme aldığı komedi türü oyun, Genel Sanat Yönetmeni H. Hüseyin Elmas'ın yönetmenliğinde Belediye Şehir Tiyatrosu'nun gönüllü oyuncuları tarafından bir kez daha sahneye taşındı. Tek perdelik oyunda, profesyonel tiyatrocuları aratmayan bir performans sergileyen oyuncular, izleyiciden büyük alkış aldı. Galaya, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Hava Meydan Komutanı Hava Silah Sistem Albay Özgür Büyüköztürk, Belediye Meclisi Üyeleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Oyun sonunda, Şehir Tiyatrosu'nun deneyimli oyuncuları, Barış Pınarı Harekatı'na katılan Kahraman Ordumuzu asker selamıyla selamladı. Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş da oyuncuları tebrik ederek, Genel Sanat Yönetmeni Hasan H. Elmas'a çiçek takdim etti. Afyonkarahisar Belediyesi olarak her zaman sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere destek verdiklerini belirten Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, "Aslında bu tür etkinlikler, bugünlerde daha da çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor. Bizler de bu etkinliklere öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah, birliğimizi dirliğimizi daim etsin inşallah" diye konuştu.

Programda ayrıca, Belediye Şehir Tiyatrosu tarafından açılan Tiyatro Kursu'nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ve Belediye Meclis Üyesi Fatma Gamze Kılıç ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar tarafından belgeleri takdim edildi.

Sahne önü ve arkasında çok geniş bir ekibin emek harcadığı oyunun kadrosunda; Nur Özcan, Yusuf Agunsoy, Nedim Saru, Fatih Çorapsız, Buse Tınan, İsa Özdemir ve Zafer Seçme yer alıyor. 18 Ekim'de ilk gösterimi yapılan oyun, 25 Ekim ile 1-9-15-22 ve 29 Kasım'a tarihlerinde saat 20.00'da RAM Salonu'nda (Eski Halk Eğitim Merkezi) ücretsiz olarak sahnelenecek. Oyunu izlemek isteyenler, Afyonkarahisar Belediyesi 2. katta bulunan Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği'nden rezervasyon yaptırabilecekler.

Editör: Haber Merkezi