BELEDİYE PERSONELİNE HİJYEN EĞİTİMİ
Afyonkarahisar Belediyesi çalışanları, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Hijyen Eğitim kurslarına katılıyor.
5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında açılan kurslarda belediye personeli, hijyen eğitimi alıyor.
Düzenlenen kurs sonunda personel hijyen eğitim belgesi alacak. Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Mithat Şener tarafından verilen kurslara belediye bünyesinde çalışan şef, kaplıca hamam sauna görevlileri, şarküteri, bakkal, gıda pazarları satış personeli ve servis elemanları katılıyor. Eğitim süresince çalışanlara üretimin tüm aşamalarında kişisel sağlık ve temizlik kurallarının uygulanmasının önemi üzerinde duruldu.
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Mithat Şener: "Hijyen eğitiminin amacından bahsetti.
Gıda üretim ve perakende iş yerleri ve insani tüketim amaçlı yiyecek-içecek üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği yerlerde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlandığını kaydeden Mithat Şener, "Amacımız iş yeri sahibinin, işletmelerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, dikkat çekmek. Bu eğitimler sonucunda ilimizdeki işletmelerde daha hijyenik ve kaliteli hizmet verilmesi hedeflenmektedir. Bizler de bu hedef noktasında hijyen eğitimini gerçekleştiriyoruz. Umuyoruz ki bu eğitimler amacına ulaşacaktır" dedi.
Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Mithat Şener konuşmasına şöyle devam etti; "Bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca müştereken çıkarılan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği, 05.07.2013 tarih ve 29698 Sayılı Resmi Gazete' de yayımlandı. Böylece portör muayenesi kaldırılarak yerine hijyen eğitimi alınması uygulaması getirildi. 2013 Temmuz ayı itibariyle gıda işletmelerinde çalışan personelin hijyen eğitimi alması gerekliliği yasa ile tanımlandı. Bu yasal düzenlemede kanun ve yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanlarının 5 Temmuz 2014 tarihinde kadar eğitimleri almaları gerekiyor" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi