Belediye Meclisi toplantısında, MHP’li üyelerin eleştirileri

İlker Çelikoğlu: Nermin Erbakan Hanımlar Lokali’nin duvarlarının sıvalarının dökülmüş olduğunu görüyorum. Yeni yapılmış olan bir inşaatın sıvasının neden döküldüğünü, yoksa sıvasında ve boyasında eksik ya da yanlış malzeme mi kullanılmış olduğunu öğrenmek istiyorum. İki defa açılışını yaptığınız kapalı pazar yeri ile ilgili olarak düşündüğünüz pazar kavramı 1 günlük müydü, yoksa burayı da sonrasında başka amaçlı mı kullanacaksınız?
Emekliler Lokali’nin yerine açılmış olan kafetarya işletmesi kime aittir?
Mecidiye Cuma Pazarı’nın kapalı pazar yerinde açılması için aldığımız Meclis kararı neden uygulanmıyor, uygulanmayacaksa neden karar çıkartıyorsunuz?
 
Kapalı yüzme havuzunun Belediyemiz’e devri oldu mu, devir olduğunda yüzme sporları yapılmasını sağlayacaktınız, ne aşamadayız?
 
İki dönemdir üzerinde durduğunuz Karayolları Parkı için ne gibi bir çalışma içindesiniz ve yıkılmış olan yetiştirme yurdundan Karayolları’nın sonuna kadar içerisinde insanların kaybolacağı daha büyük bir park alanı oluşturursanız nasıl olur?
 
Mecidiye Caddesi’nde yapılmış olan ışıklı yol projenizin ışıklarının çalışmadığını görmekteyiz, pili mi bitti, yoksa garanti şartları mı bitti?
 
Merkezi alanlarda gözümüze katılan kaldırım düzensizliği, yolda yürürken ya Telekom kutusu ya elektrik kutusu, ya mini çöp tenekesi ya da düzensiz bir ağaç ile karşılaşıyoruz. Bu da kaldırım ahengini bozmaktadır. Bununla ilgili olarak tam bir düzenleme yapılması için çalışmalarınız var mıdır?
 
Hâlâ hoparlör sistemi ile anonslar duymaktayız. Bunun yerine vatandaşlarımızı bilinçlendirici ve hatta Belediye’nin cep telefonu uygulamasına yönelik çalışmalar yapılsa daha uygun olmaz mı?
 
Erenler Mahallesi’ne kaç defa gittiniz, hangi yollardan geçtiniz, yağmurlu bir günde ekip gönderdiniz mi? Yağmur yağdığında yollar çamurdan geçilmiyor.
 
Özcan Şarlak:Yeşilyol, Ordu Bulvarı’nda yapılan ışıklar çok güzel. Zemine döşenen ışıkların bu kadar renkli ve çok olmasına gerek var mıydı? Araba kullananların gözünü alıyor. Bilhassa Yeşilyol’daki ışıklandırmalar o kadar sık, o kadar renkli ki, bunun yanına bir de müzik koyarsak, Barlar Sokağı’na dönecek.
 
Kentsel Dönüşüm çalışmalarında hâlâ netice alamadık. Cumhuriyet Meydan projesi ve Kentsel Dönüşüm’de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelip onların görüşlerini alalım. Hata yaparsak çok büyük vebal altına gireceğiz.
 
Cezaevi’nin önünde bir yapı gördüm. Bu yapının ruhsatı var mıdır?
 
Recep Avşar: Faaliyet Raporu yüzde 50 başarılıdır. Başarının yüzde 100 olmasını isterdik. Kent Müzesi çalışmaları hangi aşamadadır? Kent Müzesi’nde Şehir Kütüphanesi de kurulacak mıdır? Dört ay önce Meclis’te almış olduğumuz kararlar uygulanmamıştır. Kurtuluş Caddesi’nde park yasağı kararı almıştık, ama hâlâ uygulanmadı.
 
Bekir Özerdem: Milli Eğitim Müdürlüğü ile dirsek temasında olarak tiyatro oyunlarına öğrencilerimizin de gelmesini sağlanması, öğrencilerimiz için de tiyatro oyunu sergilenmesi kanaatimce iyi olacaktır. Oyun sayısının da yılda 2’ye çıkması iyi olacağını düşünmekteyim.
 
Taksim Meydanı 253 günde tamamlandı. Cumhuriyet Meydanı’nın büyüklüğü Taksim’le kıyaslanamaz. Bizim meydanımızdaki çalışmalar ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek?Afyon Belediyesi’nin hâlâ Ulaşım Master Planı’nın olmamasını kabul edemiyoruz.
 
Editör: Haber Merkezi