Belediye Meclisi 21 Nisan’da toplanacak

31 Mart’ta yapılan yerel seçim sonuçlarının ardından yeniden oluşan Afyonkarahisar Belediye Meclisi, ilk toplantısını 21 Nisan Pazar günü saat 14:00’de gerçekleştirecek.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında tutanak özetinin okunmasıyla başlayacak toplantıda Meclis 1. ve 2.Başkan Vekilliği ile Meclis 2 Asil ve 2 Yedek (2 yıl süre ile) Divan Katipliklerinin gizli oylamayla seçimi yapılacak. Daimi Encümen Üyelikleri, Plan ve Bütçe Komisyonu, Bayındırlık ve İmar Komisyonu, Trafik Komisyonu Üyelikleri seçiminin de yapılacağı toplantıda Belediyemiz 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşülecek. Denetim Komisyonu Raporu ile ilgili Belediye Meclis Üyelerine verilecek bilgilerin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçilecek.

GÜNDEM

1-Tutanak özetinin okunması

2-Meclis 1. ve 2.Başkan Vekilliği ile Meclis 2 Asil ve 2 Yedek 2 yıl süre ile görev yapacak Divan Katipliklerinin gizli oyla seçimi.

3-Daimi Encümen Üyeliklerine gizli oyla 3 üye seçimi

4-Plan ve Bütçe Komisyonu, Bayındırlık ve İmar Komisyonu, Trafik Komisyonu Üyelikleri seçimi.

5 -Belediyemiz 2018 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi.

6-Denetim Komisyonu Raporu hakkında Meclise bilgi verilmesi

7-Belediyemizin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği Meclisinde belediyemizi temsil edecek 1 asil, 1 yedek üyenin seçilerek belirlenmesi hakkında teklif.

8-Belediyemizin üyesi olduğu Çevre Hizmetleri Birliğinde belediyemizi temsil edecek 3 asil 3 yedek üyenin seçilerek belirlenmesi hakkında teklif

9-Belediyemizin üyesi olduğu Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğinde belediyemizi temsil edecek 5 asil, 5 yedek üyenin seçilerek belirlenmesi hakkında teklif

10-Belediyemizin üyesi olduğu Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinde belediyemizi temsil edecek 2 asil, 1 yedek üyenin seçilerek belirlenmesi hakkında teklif.

11-Belediyemizin üyesi olduğu Ömer-Gecek Termal Turizm Altyapı Hizmet Birliğinde belediyemizi temsil edecek 4 asil, 2 yedek üyenin seçilerek belirlenmesi hakkında teklif

12-Belediye Meclis Üyeleri ve İhtisas Komisyonu üyelerine ödenecek Hakkı Huzur ücretinin belirlenmesi hakkında teklif.

13-Belediye Meclisinin 1 aylık tatil döneminin tespiti ve Meclis Toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kayda alınması hakkında teklif.

14-İlimiz Kocatepe ve Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürlükleri tarafından yapılacak gayrimenkul satışları ile ilgili olarak Gayrimenkul Satış Komisyonunda Belediyemizi temsilen 2019-2020 yıllarında görev yapmak üzere meclis üyelerinden bir üyenin seçilmesi hakkında teklif

15-2017-2018 yılları su ve kanalizasyon harcamalarına katılım paylarının 2019 yılından geçerli olmak üzere 2 yılda 4 eşit taksitte emlak vergisi ödeme günlerinde tahsil edilmesi hakkında teklif.

16-Belediyemiz ile yetkili memur sendikası olan Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bem Bir-Sen Sendikası ile görüşme yapmasına, Sosyal Denge Sözleşmesi metni imzalaması için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkında teklif.

17-Belediyemizi sınırları ve mücavir alanı içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere 2018-2019 eğitim-öğretim yılı içerisinde verilecek eğitim yardımının miktarının ve süresinin belirlenmesi hakkında teklif.

18-Belediyemiz sınırları içerisinde nikâh akdini gerçekleştiren çiftlerimize o günün anısına verilmek üzere kalem seti ve Belediyemiz sınırları içinde ikamet eden ve yeni doğum yapan her aileye içinde zıbın takımı, günlük bakım ürünleri (şampuan, bebe losyonu, ıslak mendil, çıngırak, biberon, çanta v.b.) bulunan hediye seti paketi verilmesi hakkında teklif.

19-Belediyemizce her yıl Mayıs Ayı içerisinde geleneksel olarak düzenlenen Uçurtma Şenliği düzenlenmesine, dereceye giren yarışmacılara ödül verilmesi hakkında teklif.

TRAFİK KOMİSYONU RAPORLARI

20 -Özdilek Minibüs güzergahında düzenleme yapılması talebi ile ilgili Trafik Komisyon Raporu

21-Devlet Hastanesi Taksi durağında çalışan 03 T 0077 plakanın Hilton Oteli veya yeni açılacak olan Cezaevine aktarılması ile ilgili Trafik Komisyon Raporu

22-Fatih Minibüs güzergahında düzenleme yapılması ile ilgili Trafik Komisyon Raporu

23-Bayındırlık Minibüs güzergahının İl Özel İdare Binasına kadar uzatılması ile ilgili Trafik Komisyon Raporu

24-Güral Otel Taksi Durağında çalışan araçların Budan, Afbel, Soytürk Otel ve Yeşil Vadi, Göl Ada, Park Vizyon ve Bahçeşehir Sitesine Çağrı Butonu konulması hakkındaki Trafik Komisyon Raporu.

25-Nurettin Karaman İlkokulu önüne hız kesici yapılması, Sandıklı Belediyesine ait araçlara verilen güzergahın S.S. 30 Nolu Öz Sandıklı Minibüsçüler Kooperatifi araçlarına da verilmesi hakkındaki Trafik Komisyon Raporu.

Editör: Haber Merkezi