BELEDİYE EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
 
          Afyonkarahisar Belediyesi dün geceden itibaren ilimizi etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte karla mücadele çalışmalarına başladı.
 
          Meteoroloji'nin hava tahminleri doğrultusunda, kar yağışına karşı hazırlıklı olan Afyonkarahisar Belediyesi, ekip ve ekipmanlarıyla kar yağışının etkili olmaya başladığı dün geceden itibaren sabaha kadar mesai yaptı. Kar başlar başlamaz ana yolların tamamını solüsyonla kaplayan ekipler olası kazaların da önüne geçmek için yoğun çaba harcadı.          
 
          Nöbetçi olarak görev yapan iş makinesi ekipleri, özellikle greyder, yükleyici, kar bıçağı takılı kamyon, tuzlama ve solüsyon araçlarıyla çalışmalarını sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdü. Çalışmalar, sabah saatlerinde personelin de katılımıyla devam ederken, şehrin ana arterlerinde ve toplu taşıma güzergahlarında sorun yaşanmaması sağlandı. Kar kalınlığı yer yer 15 santimetreyi bulmasına rağmen, trafik akışı ve yaya yolları olumsuz etkilenmedi. İş makineleri ve ekiplerimiz gün boyunca ana arterlerin yanı sıra ara sokaklar ve kaldırımlarda biriken karları temizlemeyi sürdürdü.
 
          Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde yapılan çalışmalarda çok sayıda personel görev alıyor. Yetkililer, ana caddeler ve mahalle aralarında kar yığınlarının oluşmaması için araç sahiplerine, yol üzerine araçlarını park etmemeleri, çalışmalar sırasında araçlarını çekerek yardımcı olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
 
Editör: Haber Merkezi