BELEDİYE'DEN YİNE ÇOK ÖZEL BİR ESER
 
                Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, önemli bir eseri daha kültür dünyasına kazandırmaya hazırlanıyor.
 
                Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkılarıyla Yard. Doç. Dr. Kamil Sarıtaş tarafından hazırlanan "Mısri Sultan Abdürrahim Karahisârî'de Tasavvuf Felsefesi" kitabının tanıtımı, Evliya Kasım Paşa tarafından 1466 yılında Abdürrahim Karahisari adına yaptırılan Mısri Camii'nde yarın (26.10.2016) öğle namazı sonrası gerçekleştirilecek.
 
                15. yüzyılın büyük düşünürü ve tasavvufu Mısri Sultan Abdürrahim Karahisârî'nin düşünce ve tasavvuf felsefesinin anlatıldığı bu kitapla birlikte, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban döneminde basılan kültürel yayın sayısı 28'e, Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ise 41'e ulaşacak.
 
                Giriş, üç bölüm ve sonuç kısmından oluşan kitabın girişinde, 15. yüzyıl Osmanlı düşünce yapısı; birinci bölümde, Abdürrahim Karahisârî'nin hayatı, şeyhi, halifeleri, arkadaşları, eserleri, kaynakları, metodu ve şairliği; ikinci bölümde, Abdürrahim Karahisârî'nin tasavvuf tasavvuru; üçüncü bölümde, Karahisârî'nin tasavvuf felsefesi açısından düşünceleri ve sonuç kısmında ise çalışmada ulaşılan değerlendirmeler yar alıyor.
 
Editör: Haber Merkezi