BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÇOBAN GAZİ MAHALLESİNDE
 
Gazi mahallesindeki pazaryerini 10 yıl önce ticari imarlı olarak satıldığını belirten AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, pazaryerini alan vatandaşa başka bir yerden arsa vererek takas yaptıklarını söyledi.
 
Gazi mahallesi sakinleri tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Adayı Burhanettin Çoban, sık sık mahalleyi ziyaret ettiğini ifade etti. Gazi mahallesine yapılan yatırımlardan ve hizmetlerden bahseden Başkan Adayı Çoban, mahalleye pazaryeri ve bilgi evi kurduğunu hatırlattı. Başkan Adayı Çoban, “40 gün sonra seçim var. Bu mahalleye sürekli gelir ziyaret ederim. Bilgi evini, sokakları, caddeleri vatandaşlarımızla sürekli gezmişimdir. Göreve başladığım tarih 2009 aradan 5 ay geçti geçmedi burayı Pazar alanı biliyordum. Belediyemiz bu araziyi 8-10 sene önce ihale ile satışa çıkarmış ve bin 550 metrekareye bir vatandaşımız satın almış. Satılırken de ticari imarlı olarak satılmış ve iş yeri yapmak üzere imara başvurmuş. Kendisini çağırdım ve karşılığında 900 metrekare bir arsa vererek takas ettik ve Pazar alanını kurtardık. Pazarı ziyaret ettiğimde saçların çürüdüğünü gördüm ve talimat verdim ve güzel bir bilgi evi yaptık. Bilgi evlerimizdeki 6 çocuğumuz Fen lisesini kazandı. Bilgi evlerimizde çocuklarımıza sadece ders vermiyoruz, mukaddes değerlerimizi, aile, vatan ve bayrak sevgisini de öğretiyor” diye konuştu.
 
Gazi mahallesinin birçok ilçeden büyük olduğunu belirten Başkan Adayı Burhanettin Çoban, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kendilerin destek olduğunu ifade etti. Çoban, şöyle devam etti; “Birçok ilçemizde büyük bir mahallemizdir burası. Baktık bilgi evi yetmiyor yeni bir bilgi evi inşaatına başladık ve yakında inşallah bitecek. İlk geldiğimiz yıllarda iş makineleri çalışamaz haldeydi ve 120 tane yeni iş makinesi aldık. Son 4 yılda Afyonkarahisar’da asfaltta rekor kırdık. Bunları sağlam bir bütçeyle gerçekleştirdik. 10 yılda yapılanın 5 misli fazlasını 5 yılda yaptık. Bana diyorlar ki
Bakan sana para mı veriyor diyorlar. Evet, Bakanımızdan Allah razı olsun atık su arıtma tesisi 40 Milyon TL harcadık. 20 Milyon TL’sini Bakanımız hibe olarak verdi. Ama bana park yap, şantiye kur, asfalt yap, fabrika kur diye ekstradan bir para gelmedi. Ama kendimize kaynak ürettik ve hastanelerimizin karşılarına eczane yaparak belediyemize kazanç sağladık.”  
 
Göreve geldiği 2009 yılında ilk iş olarak alt yapı sorununa çözüm bulmak olduğunu belirten Başkan Adayı Burhanettin Çoban, alt yapı çalışmalarına başladığında gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüğünü anlattı. Çoban, “2009 yılında göreve başladık 20 mahallemizde kanalizasyon yoktu, borular delik deşikti. Allah’a şükür 67 mahallemizin alt yapı ve üst yapı çalışmalarını hamd olsun tamamladık. Ben Allah’tan korkuyorum yer altında kanalizasyon yokken ben üst yapıya yaptığım makyajla Allah’a hesap veremezdim. 2010 da demeç verdim siyasi hayatım geleceği söz konusunu da olsa alt yapıyı bitirmeden üst yapıya geçmeyeceğimi söyledim. Şimdi bunun rahatlığını yaşıyorum” şeklinde konuştu.
 
 
“AFJET’in tüm yapılanmasını sıfırdan yaptık ve 13 bin aboneye çıktı” diyerek AFJET’in çalışmaları hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiren Başkan Adayı Burhanettin Çoban, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Doğalgaz abonesi ben geldiğimde 3 bindi şimdi ise 28 bin abonesi var. Hanımlar Lokali yaptık Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir tesis oldu. Yakında açacağız Hanımlar Lokalinin içinde Buhar salonları, fitness, yüzme havuzu, sauna, ozon saunası, masaj salonları ve bütün ihtiyaçlarınızı giderebileceklerini bir yer. Erkekler için de inşallah bir tesis yapacağız. Ulusal basına manşet olan Seçim projemizde de olan 650 bin metrekare alanında Türkiye’nin en büyük spor kompleksini kuruyoruz. Otellerimizin kalitesi dünyanın çoğu yerinde yok. Başbakanımızın talimatı ile 67 trilyona Türkiye’nin 4. Fizik ve rehabilitasyon merkezi açıldı. Hiçbir projemiz hayal değil futbol kulüpleri spor kompleksimizin bitmesini merakla bekliyor. Şehrimizin Enerjide kendi kendine yeten tek il olması ulusal basında yer aldı. AFJET’imiz Türkiye’ye örnek oldu. Isıtma kullandığımız sıcak su devir daim yaparak kullanıyoruz. 5 bin çocuğumuzu arıtma tesisimize götürerek çevre ve su temizliği için eğitim verdik. Afyonkarahisar’da ilk defa kav uççuk zeminli parklar yaptık ve devam ediyoruz. Tüm Pazar yerlerinin üstünü kapatacağız.”Başkan Adayı Çoban, konuşmaların ardından vatandaşların sorularına cevap verdi.
 
 
Editör: Haber Merkezi