BELDEMİZ'İN 70. SAYISI ÇIKTI
 
BELDEMİZ OKUCULARIYLA BULUŞTU
 
 
          Altı yıl aradan sonra ilki 2010 yılında beğeniye sunulan  'Beldemiz Afyonkarahisar' dergisinin 70. sayısı okuyucuları ile buluştu.
         İçerdiği haberler ve görselleri ile büyük beğeni toplaması beklenen dergide Afyonkarahisar Belediyesi'nin yatırımlarına, kültürel ve sosyal çalışmalarına yer verildi.
Sunuş yazısı ile Afyonkarahisarlılara seslenen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2009 yılında başlayan hizmet serüveninde ürettikleri yatırım ve hizmetlerle Afyonkarahisar’da yaşayan herkesin “Yaşanabilir Afyon” isteğini yerine getirmeye çalıştıklarını ve hizmetlerin  kalitesini artırdıklarını söyledi. Dergide ayrıca yakın zamanda Afyonkarahisarlıların hizmetine giren Park Afyon Alışveriş Merkezini anlatan bir de ropörtaja yer verildi.
Dergi kapağında, 1. Lige çıkan Voleybol Takımı’nın Şampiyonluk kutlamalarına yer verilirken derginin içeriği ise yine dopdolu.
            Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Beldemiz Afyonkarahisar Dergisi'nin 70. sayısında yer alan sunuş yazısında hemşehrilerimize şöyle seslendi;
 
7 yılı geride bıraktık
 
 
 
          Belediye Başkanlığında 7 yılı geride bırakarak 8. hizmet yılımıza kısa bir süre önce girdik. 2009 yılında başlayan hizmet serüveninde ürettiğimiz yatırım ve hizmetlerle Afyonkarahisar’da yaşayan herkesin “Yaşanabilir Afyon” isteğini yerine getirmeye çalıştık. 7 yıldır ürettiğimiz yatırım ve hizmetlerimizin kalitesini artırdık.
 
           Belediye Başkanlığımla birlikte Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ilk kez seçim vaatleri ile Afyonkarahisarlı seçmenin karşısına çıkan bir Belediye Başkanı ile tanıştı. Seçim sırasında verilen sözler ve vaatlerimizin tamamına yakınının gerçekleşmiş olması Afyonkarahisar’da yaşayanlar ve seçmenimiz tarafından büyük takdir gördü. İkinci Belediye Başkanlığı dönemi için sizlerin takdiri ile yeniden hizmetinizde olmak bize gurur ve güç verdi.
 
         2014 yılı mahalli seçimlerinde Afyonkarahisar’da yaşayanlar için vadettiğim “Yaşanabilir Afyon”, “Kültür Şehri Afyon” ve “Yeşil Afyon” başlıklarında oluşan 40 aşkın proje için 2. dönemin 2. yılı tamamlanmasına rağmen büyük aşamalar kat ettik. Bazı projelerimiz tamamlanarak Afyonkarahisarlıların hizmetine girdi. Bazı projelerimiz için hazırlıklarımız sürüyor ya da tamamlanma aşamasına geldi. Belediyemizin mali kaynaklarının etkin kullanımı bu projelerimizin gerçekleşmesinde kuşkusuz büyük önem taşıyor. Mali açıdan tarihinin altın çağını yaşayan Belediyemiz bütçe gerçekleşmeleri açısından da göğsümüzü kabartıyor. Geride kalan 2015 mali yılında bütçemiz 179.572.000 lirayı bulurken bunun 56.878.416 lirasını yatırıma harcayarak yeni bir rekor kırdık.
 
           “Yaşanabilir Afyon” başlığı altında üretilen yatırım ve hizmetler dışında “Kültür Şehri Afyon” adı altında sizlere vadettiklerimizle; Zaferin, Mermerin, Termalin ve Lezzetin Başkenti Afyonkarahisar’ı sahip olduğu maddi ve manevi değerlerle geleceğe taşımak için büyük bir atılım içindeyiz. Dergimizin sayfalarında göreceğiniz gibi Kültür ve Sanat Evi, Kent Müzemiz, Belediyemizce yapılan restorasyon çalışması ile adeta yeniden ayağa kalkan Bedesten Çarşısı ile sokak sağlıklaştırmasıyla yenilenecek olan çoğunluğu SİT Alanı’nda bulunan tarihi binalarımızla tarihimize ve değerlerimize sahip çıkıyoruz.  “Yeşil Afyon” başlığı altında tamamlanan vaatlerimiz ile vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen yeşil alan düzenlemeleri için giriştiğimiz imar düzenlemeleri dergimizi okuyan herkesin dikkatini bir kez daha çekecek. Yıllar yılı bir tane bile yeşil alanı bulunmayan Cumhuriyet ve Devrişpaşa Mahallelerimize yapmayı planladığımız yeşil alan, park ve çocuk oyun alanları için Belediye Meclisimizden aldığımız yetkiyle yapacağımız protokoller hem şehir merkezinin yenilenmesine hem de yeni yeşil alanların açılmasına vesile olacak. Yaşanabilir, yeşil ve kültür şehri Afyonkarahisar vaatlerimizi artık tüm kamuoyu ve seçmenlerimiz yakından biliyor ve takip ediyor. Belediye Başkanı olarak şahsıma, Belediyemize ve hizmet ve yatırımlarımıza gösterilen teveccüh her geçen büyüyor.
 
          Bugünlerde Afyonkarahisar’ın kuşkusuz en önemli gündemi Afyonkarahisar kentinin sporda topyekûn gösterdiği başarıdır. Spor Kompleksinin tamamlanarak hizmete açılması, Afyon Belediyespor Basketbol Takımının 1. ligdeki başarılı grafiği, Afyon Belediyespor Voleybol Takımının şampiyonluğa ulaşarak 1. lige yükselmesi ve futbolda temsilcimiz Afjet Afyonspor takımının grubunu şampiyonlukla tamamlayarakTürkiye 3.Ligine yükselmek için yükselme müsabakalarına katılmayı garantilemesi bizim için sevindirici gelişmeler olmuştur. Bu başarılarda katkısı olan yöneticilerimizi, sporcularımızı ve taraftarlarımızı yürekten kutluyorum.
 
“Önce İnsan” odaklı “Sosyal Belediyecilik “ anlayışımızla kadınlarımız, engeli olan vatandaşlarımız, çocuk ve gençlerimiz ile zorda olanların iyi ve kötü günlerinde yanlarında oluyoruz.
 
Afyonkarahisar’a hizmet ve yatırım üreten resmi ve özel kuruluşlara destek veriyoruz. Bir ve beraber olmak için.
 
Sizlere ulaşma imkânı bulduğum Beldemiz dergisi aracılığıyla selam ve saygılarımı sunuyorum.
 
Afyonkarahisar’da yaşayan herkese sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.
 
                                                                                                                             Burhanettin ÇOBAN
 
                                                                                                                             BELEDİYE BAŞKANI
 
Editör: Haber Merkezi