Bayramlaşma töreni Taş Medrese’de yapıldı

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde, Afyonkarahisar Belediyesi koordinesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen genel bayramlaşma töreni Taş Medrese'de gerçekleşti. Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, il protokolü, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenen bayramlaşma töreninde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

“24 HAZİRAN SEÇİMLERİ TÜM DÜNYA MİLLETLERİ İÇİN GÜZELLİKLERE VESİLE OLSUN”

  1. açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Afyonkarahisarlılar'ın Ramazan Bayramını tebrik etti. Ramazan Bayramı’nın huzur, sağlık ve bereket getirmesini dileyen Başkan Burhanettin Çoban; 24 Haziran seçimlerinin ülkemizin gelişmesi ve Türkiye’den umudu olan tüm dünya milletleri için güzelliklere vesile olmasını temenni etti. Ülkemizin demokrasi ile idare edildiğine dikkat çeken Başkan Çoban; “Halk kendi idarecilerini kendi seçiyor. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Buna herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Seçimlere bir hafta kaldı. Hepimizin görüşü, partisi düşüncesi ne olursa olsun, birbirimize sevgi ve saygıdan uzak durmayalım. İnsanları insan olduğundan sevelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularla kutluyorum” diye konuştu.

“DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞIYORUZ”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise konuşmasına herkesin Ramazan Bayramını tebrik ederek başladı. Huzurlu bir Ramazan ayının ardından bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Vali Tutulmaz; Ramazan ayı süresince tüm kesimlerle bir arada olmaya özen gösterdiklerini söyleyerek “Bir taraftan yaşlılarımızı ziyaret ettik. Diğer taraftan şehit yakınlarımızla, gazilerimizle birlikte olduk. Engelli kardeşlerimizi, kimsesiz çocuklarımızı yalnız bırakmadık. Kimsesizleri yalnız bırakmadık. İlimiz adına dolu dolu bir zaman dilimi geçirdik. Ramazan ayının ödülü olarak birlikte bayramımızı kutluyoruz” dedi. 24 Haziran tarihinde gerçekleşecek seçimler öncesi ilimizde tam bir demokrasi şöleni yaşandığını ifade eden Vali Tutulmaz; bu güne kadar demokrasi şölenini yaşatan tüm siyasi partilere ve milletvekili adaylarına teşekkür ederek nice bayramlara huzur içerisinde girmeyi temenni etti. Afyonkarahisar Milletvekilleri de birer konuşma yaparak Ramazan Bayramının ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ederek 24 Haziran tarihinde yapılacak seçimlerin başta ülkemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını diledi.

“HEDEFLERİMİZE KARARLILIKLA YÜRÜYORUZ”

Programın son konuşmacısı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu oldu. Bakan Eroğlu; mübarek Ramazan Bayramının tüm kesimlerin mutluluğuna birlik ve kardeşliğin pekişmesine vesile olmasını temenni etti. Türkiye’nin gün geçtikçe büyüdüğüne ve geliştiğine dikkat çeken Bakan Eroğlu; “Bu millet kahraman bir millet. Tüm hedeflerimizi gerçekleştirerek küresel bir güç olacağız. Fırat Kalkanı Harekatı, Afrin Harekatını, Zeytin Dalı Harekatını yapan ordumuz şu anda ise Kandil’e girdi. Ülkemizi çok daha güzel günlere taşıyacağız. Büyük hedeflere doğru yelken açtık. Bütün hedefimiz ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine taşımak, hedefimiz budur. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sayfasından siliniyor ama bizim kızıl elmalarımız var. Dolayısıyla o hedeflere doğru kararlılıkla yürüyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“HÜKÜMETİMİZ AFYONKARAHİSAR’A ÇOK BÜYÜK DESTEK VERİYOR”

Bayram müjdelerini geleneksel hale getirdiklerini hatırlatan Bakan Eroğlu; her bir milletvekili için bu bayramda müjdelerle geldiklerini söyledi. Afyonkarahisar’ın çehresinin değiştiğini ifade eden Bakan Eroğlu, marka şehir olmak için tüm milletvekilleriyle büyük bir çaba içerisinde çalıştıklarını dile getirdi. Hükümetimizin Afyonkarahisar’a çok büyük destek verdiğini söyleyerek konuşmasına devam eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar’ı Ege’nin yıldızı yapacağız dedik ve yaptık. Afyonkarahisar'ı sağlık, termal ve kongre turizmin de marka şehir haline getirdik. Şimdi de Spor Turizminde büyük başarılara imza attık. Futbol’da TFF 1. Lige, basketbolda süper lige yükseldik. Burada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bunlar Afyonkarahisar için gurur vesilesi. Ancak daha yapılacak çok iş var. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da herkesi seveceğiz, herkesi kucaklayacağız. Tek yürek halinde Afyonkarahisar ve ülkemizi birleştirmeye devam edeceğiz. Gönül coğrafyamız bizden çok şey bekliyor. Onların ifadesiyle tarih Türkiye’yi çağırıyor. Onun için tek yol güçlü, büyük ve kudretli Türkiye’den geçiyor” dedi.

“24 HAZİRAN SEÇİMLERİ HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

24 Haziran seçimlerinin ülkemiz, milletimiz ve Afyonkarahisar için hayırlara vesile olmasını temenni ederek konuşmasını tamamlayan Bakan Eroğlu son olarak seçimlerin demokrasi şöleni şeklinde geçtiğinin altını çizdi. Birbirimizin düşüncesine saygı göstermek zorunda olduğumuzu kaydeden Bakan Eroğlu; “Herkesi sevmek zorundayız. Sevmiyorsak bile saygı göstermek zorundayız. Hedefimiz herkesi kucaklamak, herkesi sevmek. Dolayısıyla 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin başta Afyonkarahisarımız olmak üzere bütün milletimiz için hayırlara vesile olması temenni ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi