BAYRAMLAŞMA, TAŞ MEDRESE'DE YAPILDI..
Afyonkarahisar Valiliği tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen genel bayramlaşma töreni Taş Medrese'de gerçekleşti.
 Törene katılan misafirler, kentin kültürünü ve tarihi değerlerini yansıtan bir mekan olarak Afyonkarahisar Belediyesi tarafından restore edilen Taş Medrese'ye hayran kaldı.
Bayramlaşma törenine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekilleri Halil Ürün ve Kemalettin Yılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin il başkanları, işadamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.
'BAYRAM COŞKUSU KARDEŞLİK VE HUZUR GETİRSİN'
Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Afyonkarahisarlılar'ın Kurban Bayramını kutladı. Başkan Çoban; bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diledi.
Bayram süresince kesilen kurbanların kabul olmasını dileyen Başkan Burhanettin Çoban, "Bizler biliyoruz ki; kestiğimiz kurbanların ne eti, ne de kanı Allah'a ulaşmıyor, ulaşan ancak takvadır. Burada da kurban keserken, içinde bulunduğumuz atmosfer, yardımlaşma duygusu en büyük takvayı oluşturuyor. Allah, bizleri gerçek duygular içerisinde takva ile bu ameli yerine getirenlerden eylesin. Bunun yanında bizler hamdolsun bu güzel topraklarda vatanımızda, Ay Yıldızlı bayrağımız altında bayramımızı mutlu bir şekilde eda ediyoruz. İnşallah tüm dünya Müslümanları, Doğu Türkistan'da, Mısır'da Suriye'de, Filistin ve benzeri yerlerde tüm kardeşlerimiz huzur içerisinde, refah içerisinde bayramlara kavuşurlar.
               'TÜRK MİLLETİ ZULME MARUZ KALANIN YANINDADIR'
Biz Müslümanlar zulüm kimden gelirse gelsin, zalime karşı mazlumun dinini sormayız, ona yardıma koşarız. Mazlumda hangi milletten olursa olsun yine dinini sormadan onun uğradığı zulümde yanında olmak için elimizden geldiğince yardımcı olmaya gayret ederiz. Dolayısıyla Türk Milleti zulme maruz kalan tüm insanların yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Müslüman Türk milleti bu duygulardan asla arınmamıştır, inşallah da arınmayacaktır. Bu duygularla Tüm İslam âlem'inin bayramını canı gönülden kutluyorum, inşallah birlik ve beraberlik içerisinde ay yıldızlı bayrağımızın altında nice bayramlara kavuşmayı ümit ediyorum" dedi.
"BAYRAMLAR ÜLKEMİZİN ÇİMENTOSUDUR"
Bayramların ülkemizin çimentosu olduğunu söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu ise,   tüm Afyonkarahisarlılar'ın Kurban Bayramını kutladı. İslam dünyasında yaşanan gelişmelerin üzüntü verici olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu; "Bayramlar sadece kurban kesmek yada oruç tutmak değil, küslerin barışması, fakir, fukaranın hatırlanması, büyüklerimizin ziyaret edilmesi, hatta ölmüşlerimizin kabirlerinde yâd edilmesi bakımından anlamlı günlerdir. Bu duygular bizlere mahsus adetlerdir. Yurt dışında bir kişi 'açlığımdan ölüyorum' der ise kimse yardımcı olmaz. Ama burada bir insan samimi olarak kimden bir yiyecek istese onun karnını herkes doyurur. Herkes evinde misafir eder. Misafirlere en güzel yiyecekler içecekler en güzel kap kapacaklarla servis edilir. Bunlar bizi biz yapan değerlerdir. Kaynaştıran değerlerdir.
'ÖLENDE DE ALLAHUEKBER DİYE BAĞIRIYOR, ÖLDÜREN DE'
Bunu bir kez daha görüyoruz. Ancak dışarıya İslam alemi olarak çok kötü bir görüntü veriyoruz. Yani öyle bir haldeyiz ki Allahuekber diye bağıran insanlar yine bir Allahuekber diyen insanı kesiyor ya da öldürüyor. Yani ölen de Allahuekber diye bağırıyor, öldüren de. İslam barış dinidir, kardeşlik dinidir. Ve kökünde bu isim yatar sim kelimesinden gelir selamette bulunmak kardeşlik dostluk barış anlamına gelir. İslamiyet bu değildir demeye kalkışsak da bir türlü ikna edemiyoruz çünkü güzel bir örnek yok. Şöyle bir baktığımız zaman İslam âlemine Türkiye'den başka bir örnek verilecek bir ülke de yok. Hem İslam'ın doğru dürüst yaşandığı hemde demokrasinin bulunduğu ve insan haklarına saygıda diğerlerine göre çok daha iyi durumda bulunan bir İslam ülkesi beldesi neresi dendiğinde gene Türkiye akla geliyor. Bu anlamda da milletimizin bu hasletinden dolayı onur ve gurur duyuyoruz. İnşallah çok daha iyiye güzel gideriz. Kardeşliğimiz barış sürecimiz dostluğumuz ve birbirimize anlayışla karşılaşmamız bu bayram vesilesiyle daha da pekişir. Bunu temenni ediyoruz. Afyonkarahisar'ın bu anlamda değerlerinin yaşadığı ve yaşatıldığı en güzel illerden birisi. Ben Türkiye'nin her yerinde çalıştım ama Afyonkarahisar'da değerler değerlere bağlılık diğer illere göre çok daha iyi ve güzel durumda. Bayramınız bayram olsun." dedi.
 Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ve Kemalettin Yılmaz'ın da birer konuşma yaptığı bayramlaşma töreninin ardından ilimiz protokolü, huzurevinde bulunan yaşlılarımızı, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polislerimizi, İl Jandarma Alay Komutanlığında vatani görevini yapan askerlerimizi, Devlet Hastanesi'nde yatan hastalarımızı ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki çocukları ziyaret ederek Kurban Bayramlarını tek tek kutladı.
Editör: Haber Merkezi