“BayLock hattını aile içinde ortak kullandık!”

Silahlı terör örgütü Fetö’ye üye olma suçlamasıyla haklarında kamu davası açılan karı-koca Ahmet Okan ile Selcen Okan’ın duruşmaları yapıldı. Davaya tutuklu olarak katılan Ahmet Okan tavırları ile zaman zaman mahkeme heyetinin tepkisini çekti.

Silahlı terör örgütüne üye olma iddiası ile yargılanan karı-kocanın davasında Bylock yüklü telefonun sahibi çıkmadı. Karı koca verdikleri ifade de Bylok ve Kakao Talk yüklü telefonunu tüm aile üyelerinin ortak olarak kullandıklarını söylediler. Tutuksuz sanık Selcan Okan’da verdiği ifade de; “Bylock yüklü hattı evde ortak kullanıyorduk. Kimin ihtiyacı var ise o kişi kullanıyordu. Teröre hiçbir zaman destek vermedim. Karşınızda silahlı terör örgütüne üye olarak bulunmaktan çok pişmanım” dedi.

POLİSLERLE TARTIŞTIK

Tutuklu sanık Ahmet Okan çocuklarını Fetö’ye bağlı okulda okutmasının gerekçesini çocuklarının girmiş olduğu sınavda burs kazındıklarını bu nedenle okula gönderdiğini söyledi. Evde çocuklarının odasında yapılan aramada çocuklarının etkilenmemesi için yanlarında olmak istediği belirten Okan, “Görevli polislerle aramızda tartışma yaşandı. Benimle uğraşacağınıza PKK ile uğraşın” dedim. Niğde Üniversitesinin Rektörlük seçimlerinde aday olan Süleyman Yazar ile ilgili olarak da konuşan Okan; “ 20 yıldır arkadaşlığımız var. Kendisini görmemiştim. 20 yıl sonra aday olduğunu öğrenince sosyal medya aracılığı ile başarılar diledim” dedi. Evde bulunan F serili bir dolar içinde sanık Ahmet Okan, “Dolarlardan haberimiz yok. Çocuklarım düğünlerden toplamış. Duyumlarıma göre F serisinden 14 milyon bir dolar basılmış” dedi.

Eski bankacı bildiklerini anlattı

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü’ne Üye Olmak suçlamasıyla dün hakim karşısına çıkan Yunus Demiralan, bildiklerini anlattı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ soruşturması kapsamında dün hakim karşısına çıkan Yunus Demiralan, “ByLock programını Harun Bekar ismindeki kişi yükledi. Ancak ben gizli bir haberleşme programı olduğunu bilmiyordum.” Demiralan’ın FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya para yatırmadığını söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı, “"Bank Asya’ya nasıl olurda katılım hesabı açtırır. 17-25 Aralık’tan sonra devletin başındakiler örgütten uzaklaşın diye söyledi. Hiç mi duymadın” dedi.

Toplantıya katılmadım

Otel toplantısına katılmadığını sadece konaklama yaptığını belirten tutuklu sanık Demiralan, mahkeme heyetinden tahliyesini talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tahliye talebini ret ederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yetkisizlik talebi kabul edildi

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Halil Yaşık, 2009-2016 yılları arasında İstanbul’da görev yaptığını söyleyerek, mahkeme heyetinden yetkisizlik talebinde bulundu. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Halil Yaşık’ın yetkisizlik talebini kabul etti.

Sanık Karataş’ın yetkisizlik talebi reddedildi

KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen Silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuklu olarak yargılanan Mehmet Karataş’ın yetkisizlik talebi reddedildi

Fetö Silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuklu olarak yargılanan Mehmet Karataş hakim önüne çıktı. Karataş 2011-2016 yılları arasında Afyonkahisar’da öğretmenlik yaptığını belirterek, “Ben Denizli ilinde ikamet ediyorum. Gözaltına Denizli’de alındım. Yetkisizlik talebinde bulunuyorum” dedi.

İLERİ TARİHE ERTELENDİ

Cumhuriyet Savcısı suç tarihlerinde Afyonkarahisar ilinde görev yaptığını belirterek yetkisizlik talebinin reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti de Cumhuriyet Savcısının talebini yerinde görerek yetkisizlik talebini reddetti. Sanık 7 aydır tutuklu olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.Odak Haber-Ahmet Sarlık

Editör: Haber Merkezi