BAYANLAR TALEPLER ETTİ BAŞKAN TALİMATI VERDİ
 
        YENİCE MAHALLESİ'NE KURS BİNASI YAPILACAK            
 
        Yenice Mahallesi'nde, Öğretmen Saniye Sayıoğlu İlkokulu'nun zemin katında haftanın belirli günleri meslek edindirme kursları alan bayan kursiyerler, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'dan kendileri için yeni bir kurs binası talep etti.
 
        Bayanların bu talebi üzerine, okula giderek yerinde inceleme yapan ve buranın ihtiyacı karşılamadığını tespit eden Başkan Çoban, Belediye'nin daha önce bu mahallede yaptırdığı fırının yanına, kurs binası yapılması için talimat verdi.    
 
        Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yenice Mahallesi'nde yaşayan bayanların; "Öğretmen Saniye Sayıoğlu İlkokulu'nun zemin katında kurs alıyoruz. Burası bizim ihtiyacımızı karşılamıyor. Yeni bir kurs binası istiyor ve sizi kurs yerimizi görmeye davet ediyoruz" şeklinde kendisine ulaştırdıkları çağrıyı yanıtsız bırakmadı. Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu ve Yenice Mahallesi Muhtarı Mehmet Öner ile birlikte Öğretmen Saniye Sayıoğlu İlkokulu'na ziyaret gerçekleştiren Başkan Burhanettin Çoban, bayanların meslek edindirme kursu aldıkları yerde incelemelerde bulundu.   
 
        KURS BİNASININ YERİNİ BAYANLAR BELİRLEDİ
 
        Burada bir süre Öğretmen Saniye Sayıoğlu İlkokulu Müdürü Ergün Kale ile görüşen Başkan Çoban, bayanların ifade ettiği gibi kurs alanının ihtiyaçları karşılamadığını tespit etti. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'la telefonla görüşerek prosedürlerle ilgili bilgi alan Başkan Çoban, ayrıca kurs binası yapımı için mahalle sınırları içerisindeki en uygun alanın neresi olabileceğiyle ilgili olarak bayanların fikirlerini aldı. Afyonkarahisar Belediyesi'nin daha önce bu mahallede yaptırdığı mahalle fırınının yanındaki boş alana yapılması yönünde tüm bayanların görüş birliğine varmasının ardından, ekibiyle birlikte hemen bu alana geçerek inceleme yapan Başkan Çoban, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten'den de alanın imar durumu hakkında bilgi aldı.
 
        ALLAH BAŞKANIMIZDAN RAZI OLSUN
 
        Başkan Burhanettin Çoban, istenilen alanın, mahallenin merkezinde yer alması ve imar durumunun uygun olması üzerine, kurs binası için proje hazırlanması yönünde talimat verdi. Bu talimatla büyük sevinç yaşayan Yenice Mahallesi'nin bayanları, Başkan Çoban'a teşekkür etti. Başkan Çoban'ın okuldaki kurs alanında yaptığı incelemeler sırasında çeşitli ikramlarda bulunan bayanlar, "Sağolsun Belediye Başkanımız davetimize olumlu yanıt vererek, burada bizi ziyaret ettiler. Biz de kendisini ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduk. Yeni bir kurs binası talebimiz olmuştu, sağolsun Başkanımız bu talebimizi de yerine getireceğini söyledi. Allah Başkanımızdan razı olsun" dediler.
 
Editör: Haber Merkezi