Bayan Eroğlu ve Milletvekili Özkal İlçe ziyaretlerinde

Referandumdan önceki son günlerde çalışmalarını hızlandıran AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu ile birlikte ilçelerde fırtına gibi esti. Sultandağı, Şuhut, Sandıklı, Hocalar, Sinanpaşa ilçeleriyle Düzağaç ve Yeşilçiftlik’te yüzlerce kadınla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Eroğlu ve Özkal’ın katıldığı, Bolvadin’deki 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen programda ise spor salonunda boş yer kalmadı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu, anayasa halk oylamasından önceki son iki gün içinde Sultandağı, Şuhut, Sandıklı, Hocalar, Sinanpaşa ve Bolvadin ilçeleri ile Düzağaç ve Yeşilçiftlikte vatandaşlarla buluştu. AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk’ün de eşlik ettiği ziyaretlerde Afyonkarahisarlılara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Milletvekili Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, vatandaşlardan referandumda Türkiye için, bayrak ve millet için ‘evet’ oyu vermelerini istediler.

Afyonkarahisar’da ‘hayır’ kampanyası yapan parti liderlerinden kalabalık kitlelerle bir araya gelen Milletvekili Özkal ve Eroğlu, ilk olarak Sultandağı ilçesinde temaslarda bulundu. Sultandağı Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, kursiyerlerin elleriyle yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri incelediler. Kadınlara yeteneklerini ekonomik kazanca dönüştürmeleri tavsiyesinde bulunan Milletvekili Özkal ve Eroğlu, Sultandağı’nda İş-Kur aracılığıyla el sanatları kursu alan engellilerle kucaklaştı. Engellilerin elleriyle dokuduğu ürünleri inceleyen Özkal ve Eroğlu, ilçede dondurulmuş gıda üzerine faaliyet gösteren Mapeks firmasında da incelemelerde bulundu. Firma personeline anayasa değişikliğini anlatan Özkal ve Eroğlu, daha sonra Sultandağı’ndaki gençlerle özel bir yurtta bir araya geldiler. Gençlerin anayasa değişikliğiyle ilgili sorularını yanıtlayan Özkal, Türk gençlerine sonuna kadar güvendiklerini söyledi. Anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyenlerin gençlerin milletvekilliğine karşı olduğunu hatırlatan Özkal, “Büyük, güçlü ve lider Türkiye’yi siz gençler yöneteceksiniz. Şimdiden gençlerimizi ülkemizin yönetimine, sorumluluk almaya hazırlamalıyız. Biz gençlerimize sonuna kadar güveniyoruz.” dedi.

Sultandağı’nın ardından ilçeye bağlı Yeşilçiftlik Beldesine giden Milletvekili Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, Yeşilçiftlikte coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Anayasa değişikliğinin maddelerini tek tek açıklayan Milletvekili Özkal, değişikliğin Türkiye’deki yönetimsel sıkıntıları sona erdireceğini anlattı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle halkın kendisini yönetmesini istediği hükümeti bizzat seçeceğini vurgulayan Özkal, “Cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında hep bir çekişme, hep bir uyuşmazlık söz konusu olmuş. Halk kendisini yönetmesi için bir hükümet seçmiş ama hükümetten daha fazla güce sahip olan cumhurbaşkanları, hükümetlerin çalışmasını engelleyen uygulamalarda bulunmuş. Yeni sistemde hem cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık birleştiğinden hem de halk kendisini yönetecek Cumhurbaşkanını doğrudan kendisi seçeceğinden; artık halkın iradesiyle seçilen hükümeti engelleyecek, çalışmasını aksatacak bir sorun ya da bir güç olmayacak” şeklinde konuştu.

ÖZKAL VE EROĞLU, ASKERLERİN KINASINI YAKTILAR

Sultandağı’nın ardandın Şuhut’a giden Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, AK Parti Şuhut İlçe Gençlik Kollarının düzenlediği asker uğurlama gecesine katıldı. Peygamber Ocağı’na giden 97/2 tertip askerlerin kınasını yakan Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, gençlerin sağ salim gidip, sağ salim dönmeleri temennisinde bulundular. “Peygamber ocağında; Vatan, Millet, Devlet aşkıyla geçirecekleri görevlerinde Rabbim, bu gençlerimizle birlikte tüm Mehmetciklerimizi muhafaza eylesin” diyen Özkal, askerlerin gurur dolu ailelerini tebrik etti.

HOCALARLI KADINLARDAN ‘EVET’ SÖZÜ

Halk oylaması çalışmalarını ertesi gün Hocalar İlçesi ile sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Hocalarlı kadınlarla buluştu. Kadınlara içtenlikle sarılan Hatice Eroğlu ve Milletvekili Hatice Özkal, kadınların istek ve sıkıntılarını dinledi. Anayasa değişikliği için desteklerini istedikleri Hocalarlı kadınlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatarak ‘evet’ sözü alan Eroğlu ve Özkal, ziyaretlerini ilçede tekstil üzerine faaliyet gösteren bir fabrikayla sürdürdüler. Fabrika çalışanlarından ‘evet’ tercihinde bulunmalarını isteyen Özkal, anayasa değişikliğinin Türkiye’nin bekası açısından önemli olduğunu söyledi. Hocaların ardından Sinanpaşa’da anayasa değişikliğini anlatan Milletvekili Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, ilçede halk eğitim merkezinde İş-Kur meslek kursiyeri olarak hem el sanatı öğrenen hem de kazanç elde eden kadın kursiyerlerle bir araya geldiler. Kadınların çalışmalarını inceleyerek referandum için desteklerini isteyen Özkal ve Eroğlu, Sinanpaşa Devlet Hastanesi'ni de ziyaret ederek, hastalara acil şifa temennisinde bulundular. Hasta yakınları ve doktorlardan hastaların sağlık durumun ile ilgili bilgi alan Özkal ve Eroğlu, hastalardan da Türkiye’nin geleceğine ‘evet’ diyerek katkı sağlamalarını istediler. İlçede son olarak Şehit Altan Ceyhan'ın ailesini ziyaret eden Özkal ve Eroğlu, aileyle bir süre sohbet ettiler.

SANDIKLI VE SİNANPAŞA, KARARINI MİLLETEN YANA VERMİŞ

Sinanpaşa’da Çevre-Pet geri dönüşüm ve Simpa Tekstil ile Düzağaç Beldesi’ndeki İrem 03 Tekstil firmasında incelemelerde bulunan Milletvekili Hatice Özkal ve Hatice Eroğlu, fabrikaların faaliyetleri ve personel durumlarıyla ilgili bilgi aldılar. İşletmelerin personeliyle bir araya gelerek anayasa değişikliğine ilişkin bilgi veren Milletvekili Özkal ve Eroğlu, Düzağaç Belediyesini ziyaret etti. Düzağaçlı kadınlarla da bir araya geldiği ziyarette kadınlardan çocuklarının geleceklerini düşünmelerini isteyen Özkal, çocukların; mutlu, huzurlu, güvenli, güçlü ve refah içinde bir ülkede yaşaması için herkesi ‘evet’ oyu vermeye davet etti. Sandıklı’da ise düğün salonunun yetmediği toplantıda kendisini dinleyen Sandıklılı kadınlara referandumun Türkiye için önemini anlatan Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisarlılara Türkiye’nin geleceğine sahip çıktıkları için teşekkür etti. ‘Hayır’ kampanyası yapanların küçücük salonları dolduramadığını, meydanlardan kaçtığını hatırlatan Özkal, Sandıklılı kadınların kararlarının milletten yana olduğunu görmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirtti.

BOLVADİN’DE SPOR SALONU HINCA HINÇ DOLDU

Ziyaretleri kapsamında dün son olarak Bolvadin'de 15 Temmuz şehitlerinin anısına düzenlenen programa katılan Hatice Eroğlu ve Milletvekili Hatice Özkal’ı yüzlerce Bolvadinli karşıladı. Programın yapıldığı spor salonunun hınca hınç dolduğu etkinlikte 15 Temmuz’un devletin nasıl bir tehlike altında olduğunun görülmesini sağladığını hatırlatan Milletvekili Özkal şu ifadeleri kullandı, “Artık darbe olmaz, bu ülkede halkımızın iradesini üzerinde hiçbir güç etki altına alamaz diye düşünürken; 15 Temmuz’da ordumuzun ve polisimizin içine sızan hainlerin ihanetini gördük. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın korkusuz liderliği ile Aziz Milletimizin kahramanlığı ve cesareti sayesinde bertaraf ettiğimiz bu hain darbe kalkışması, devletimizin büyük bir tehlike altında olduğunu gösterdi. Düşmanlarımız ve dost görünümlü bazı ülkeler zaafta olmamızı bekliyor. Bir anlık yönetim boşluğumuzu kolluyorlar. Bir daha 15 Temmuz yaşanmasın, ülkemiz hiçbir zaman yönetim boşluğuna düşmesin diye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getiriyoruz.”

Editör: Haber Merkezi