Başsavcı Çelenk, “Afyon’da birlikte başardık”

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği’nde medya çalışanlarıyla helalleşti. Çelenk, yapılan tüm güzel işlerin Afyonkarahisar’daki uyum ve birliktelikle başarıldığını söyledi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Mustafa Çelenk Afyonkarahisarlı basın mensupları ile biraraya gelerek vedalaştı.

BİRLİKTELİK DEVLET KURUMLARINA GÜÇ VERİYOR

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar’daki başarılı çalışmalarının ardından Anadolu’nun bir b.aşka önemli kenti Diyarbakıra atanan Başsavcı Çelenk’in Afyonkarahisar’da önemli başarılara imza attığını, Diyarbakır’da da bu başarılarını daha üst noktalara taşıyacağına emin olduklarını dile getirdi. Basın camiasına gösterilen hassasiyet nedeniyle Başsavcı Çelenk’e teşekkür eden Küçükkurt, “Tüm hemşehrilerimiz adına ilimize olan katkıları nedeniyle Başsavcımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çelenk, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevine kendisini layık gören devlet büyüklerine teşekkür ettiğini belirtti. Şahsına layık görülen görevi hakkıyla yapmak için çabalayacağını ifade eden Çelenk, “İnşallah bizi göreve layık görenlerin yüzünü kara çıkarmadan, emaneti yere düşürmeden Diyarbakır ilimizdeki görevimizi de en iyi şekilde yaparak, sağlıkla ayrılmak nasip olur. Afyonkarahisar Cemiyet Başkanı Sayın Sezer Küçükkurt’u göreve seçildiği için kutluyor, şahsıma yönelik iyi dilekleri için teşekkür ediyorum. Birlikteliğinizin daim olmasını diliyorum. Birliktelik hepimize güç veriyor. Devletin tüm kurumlarına da güç veriyor. Basınımızın gücünü de hep bir arada sürekli olmasını sağlıyor. Afyonkarahisar Cemiyet Başkanlığı genel kurulu bence bu anlamda önemlidir. Bu birlikteliğin bir üç yıl daha devamı anlamına geliyor. Bunun uzun süre devam etmesini diliyorum.” dedi.

AFYON’DA TÜM DEVLET KURUMLARINA DESTEK VERİLİYOR

Afyonkarahisar Cemiyet Başkanlığı seçimli genel kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyen Çelenk, “Genel kurulunuzun hayırlı olmasını diliyorum. Bizim ziyaretimizde gerçekten güzel bir güne tevafuk etti. Bizler basındaki arkadaşlarımızla helalleşmek için uğramak istedik. Basın derneğinin genel kurulu olunca herkesi görmek ve herkesten helallik alma fırsatı bulmuş olduk. Afyonkarahisar’da çalıştığımız dönem içerisinde bize her türlü kurumsal anlamda destek veren tüm devlet kurumlarına bu desteğin verildiğini gördük. Başarımızda buradaki birliktelik ve bize verilen desteğin çok önemli bir payı olduğunu düşünüyor ve o destek için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YAPILABİLENLER BİRLİKTE BAŞARILANLARDIR

“Afyonkarahisar’da çalıştığımız dönem içerisinde kendimizi çok öne çıkarmadan yaptığımız işle insanları tedirgin etmeden onların rahatça faaliyet ve yaşam alanlarını sürdürebilecekleri bir ortam oluşturmaya çalıştık.” diyen Çelenk şöyle konuştu: “Bir taraftan da işimizi en temiz en ince haliyle ve en ayrıntılı hassas haliyle de yapmaya çalıştım. Yaptıklarımız ve yapamadıklarımız vardır. Yaptıklarımız hep birlikte yaptıklarımız ve birlikte başardıklarımızdır. Hiçbir insan hiçbir kurum tek başına bir işi başaramaz. Yapamadıklarımızda özellikle yargıyı ilgilendiren kısmı kast ediyorum, o benim eksikliğimdir. Eğer daha iyi örgütleseydim daha iyi organize olsaydık yapamadıklarımızı da yapardık. Dolayısıyla yapılan başarılı işler hizmet olarak kaldı. Yapamadıklarımız bizden sonraki meslektaşlarımızla basın mensuplarının uyumu içerisinde el birliğiyle yapılıp başarılacağını ümit ediyorum. Afyon bize kucak açtı, destek oldu. Teşekkür ediyorum.”

SAHADA EN AZ GÖZÜKMEK UYGUN OLAN YAKLAŞIM

En iyi hakemin kendisini sahada en az gösteren hakem olduğu örneğini veren Çelenk şunları söyledi: “Bizim işimiz de hakemlerle paralellik arz ediyor. Bizler de sahada çok görünürsek, çok konuşursak, kamuoyunun önünde çok olursak işimizi çok iyi çok başarılı yapamadığımızı düşünürüz. Ama daha geride durup görev yaptığımız ilin alanını geniş tutarsak onlara daha çok faaliyet alanı bırakırsak, daha özgürlükçü yaklaşırsak daha başarılı olduğumuz anlamına gelir. Bizler bu felsefede görev yapmaya çalıştık. Yargı hakikaten çok zor bir alandır. Bizdeki memnuniyet oranı yüzde 50 üzerine çıkmaz. Çünkü mutlaka taraflardan birisinin bir memnuniyetsizliği vardır. Ağırlıklı da iki taraf memnuniyetsizlik hali taşır. Çünkü bizdeki yaklaşımda hak edilenle yetinme kültürü çok yoktur. Daha fazlası olsun yaklaşımı vardır. Öyle olunca bizdeki memnuniyetsizlik oranı daha da düşüyor.”

DOSTLUKLARIN BAKİ OLUP OLMADIĞINI ZAMAN GÖSTERECEK

“Afyonlu hemşehrilerimize hukuk, adalet, hakkaniyetlik içerisinde onlara haklarını arayabileceklerini, onlara hizmet için geldiğimizi gösteren bir anlayışla çalışmaya çalıştık.” diyen Çelenk sözlerini şöyle sürdürdü: “Yargımızla ilgili sorunları minimuma indirmeye çalıştık. Kendi kapımızın önünü temiz tutmaya çalıştık. Bizle ve ilimizle ilgili şikâyetleri en aza indirip memnuniyet oranını yukarı çekmeye çalıştık. Başkanımızın da buyurduğu gibi devletimiz bizi onere ederek buradan gönderiyor. Yükümüz ağırlaştı. Afyon’da çalıştığımız süre içerisinde demek ki yaptıklarımız takdir gördü. Yaptıklarımız cümlesiyle hepimizi kast ediyorum. Yapılanlar el birliğiyle yapılanlardır. Basınından, sivil toplum kuruluşundan, diğer kurumlardan, Belediyemiz, Valiliğimiz, Emniyetimiz, Jandarmamız bir bütün olarak birlikte başardık. Dolayısıyla hepimizin yaptıklarının takdir gördüğünü düşünüyorum. Herşey için teşekkür ediyorum. Resmi görevimiz bittiğinde geriye kalanlar dostluklar, buradaki kaderdaşlıklar olacaktır. Onlar bizimle gidecek ve kalbimizde hep daim olacaktır. Havayolu hariç Afyon karayolu ile Türkiye’nin neresine giderseniz gidin uğramadan gidemeyeceğiniz bir kesişme noktasıdır. Zamanlarımız uydukça dostlukların baki olup olmadığını gözlerden okumak için uğrayacağız ve hatıralarımızı yenileyip güncelleyeceğiz. Tekrar bu genel kurul toplantısının medyamız ve Afyonumuz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tekraren Sezer Küçükkurt Başkanımıza başarılar diliyorum. Ona destek olup bu bütünlüğü Afyon’da sağlayan tüm bu paydaşların içerisinde yer aldığı ekibe de teşekkür ederek başarılar diliyorum. Bizim bir hakkımız varsa helal olsun. Sizlerden de helallik diliyor, Allahaısmarladık diyorum.”

Editör: Haber Merkezi