BAŞKANLAR ALANYA’DA TOPLANDI
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 40. Başkanlar Konseyi toplantısı Alanya’da gerçekleştirildi.
Türkler'deki Alaiye Resort Hotel'in muhteşem kongre salonunda düzenlenen toplantıya TGF Genel Başkanı Atilla Sertel, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, Merkez Valisi Can Direkçi, Balkan Bisiklet Birliği Başkanı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, çeşitli illerden 63 basın meslek örgütü başkanı ile Alanya'da bulunan siyasi parti ile çeşitli oda ve dernek temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve TGF Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, Alanya'da tarihi bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Dim, "TGF, 1998 yılından bugüne inanılmaz bir büyüme ve gelişme sağladı. Alanya, 1998 yılında ilk Başkanlar Konseyi toplantısına ev sahipliği yaptığında 38 cemiyet başkanı katılmıştı. Bugün 63 cemiyet başkanı ve temsilcisi katılıyor. Alanya bu toplantıya ev sahipliği yaparken bir çok kurumdan destek ve yardım aldı. Başta Alaiye Resort Hotel ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) ile emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
'BİR ÇATI ALTINDA TOPLANALIM'
BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay da yaptığı konuşmada, "Alanya, ülkemizi taşıyan ilçelerden birisi. Biz, BİK olarak epey mesafe aldığımızı düşünüyoruz. TGF'yi kuranlardan Allah razı olsun. Güzel hizmetleriniz oluyor. Anadolu'yu hareketlendiriyorsunuz. Anadolu'yu sizlerle anıyoruz. Artık her ilde bir kaç cemiyet olmamalı. Bir araya gelelim. Gelin bir çatı altında toplanalım. İlimizi yekvücut olarak temsil edelim. Önce demokrasiyi kendi içimizde başaralım. Gazetecilerimizin, aydınlarımızın bunu başarması lazım. Önce illeri yek vücut yapalım. Biz her ilde temsilcilik açmak istiyoruz. Kavgayı bir kenara bırakalım. Artık şantaj haberciliği bitmiştir. Biz gazetecilik yapanları destekleriz ama gazetecilikle ilgisi olmayanlarla işimiz olmaz" dedi.
‘GAZETELERİN HAKLARI KORUNMUŞ OLDU'
Daha sonra BİK'ten İlan Hizmetleri Şefi İdris Armağan Çağ ile Koordinasyon ve İdare Müdürü Mehmet Çelik, katılımcılara Büyükşehir Yasası sonrası medyanın etkileneceği konular hakkında bilgi verdiler. Çağ, "Biz bir yıldır çeşitli sorulara muhatap oluyoruz. Kanunun değişmesi nedeniyle birçok mevzuatta değişiklik yapılmak zorunda kalındı. Görev alanımıza ilçelerde yayın yapan gazeteler dahil oldu. Kurum olarak bu gazetelerin reklam alması adına mevzuat değişikliğinde bulunuldu. Bu gazetelerin haklarının korunması adına mevzuata bir ek madde eklendi. Böylece ilçelerde yayınlayan gazetelerin hakları korunmuş oldu. Bizim, şu anda 30 şubemiz var. İki şube daha açılması için hazırlıklarımız devam ediyor. Gazetelerin, hükümlerimiz gereğince resmi ilan almalarının devamı sağlanacak" şeklinde konuştu. Çağ'dan sonra konuşan Çelik de gazetelere yardım yapılacağını belirtti
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi