Başkan Zeybek’ten Zafer Haftası Mesajı

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Anadolu’nun milletimiz için ebedi vatan olmasını sağlayan 1071 Malazgirt Zaferi’nin ve Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savası sonucunda kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin tarihimizin dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Başkan Zeybek, “ 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu, milletimizin artık değişmez ve vazgeçilmez yurdu olmuştur. Bu tarihin akışını değiştiren özel bir tarihtir. Büyük ecdadımızın bize bıraktığı bu gurur gelecek için bize ışık tutacak ve inandıktan sonra her şeyin üstesinden gelebileceğimizin en açık örneği olacaktır. Tarih boyunca bağımsız yaşamış Yüce Türk Milleti, aynı şekilde Malazgirt Zaferindeki inançla hareket ederek milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atmıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” sözleriyle tercihini tam bağımsız vatandan yana kullanan milletimiz canı uğruna savaşarak, vatan sevgisi ve bağımsızlık ülküsü önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya ilan etmiştir ” dedi.

Ecdadımızın Sultan Arparslan’ın öncülüğünde 1071’de kazandığı Malazgirt Zaferi ile birlikte Anadolu’nun kapısı yüce milletimize açıldığına dikkat çeken Başkan Zeybek, “ Açılan bu kapı ile birlikte adalet, merhamet ve barışın timsali olan bir medeniyetin temelleri atılarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos’ta eşi ve benzeri görülmemiş Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanması sonrası Türkiye Cumhuriyeti vatan haline gelmiştir. Bu eşsiz zaferin dönüm noktası da Afyonkarahisar'da yaşanan Başkomutanlık Meydan Savaşıdır.

Aziz milletimizin 1071’de başlattığı kutlu yürüyüş, Büyük Taarruzla taçlanırken, ‘Ya İstiklal, Ya İzmihlal’ tercihi ile baş başa kalan bir milletin, bağımsızlık, hürriyet ve onuru için neleri göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti, Malazgirt’te atılan o sağlam temeller üzerine kurulmuş, bugün gücüne güç katarak, dünyada söz sahibi ülkeler arasında yerini almıştır.

Zaman ve komutanlar farklı olsa da, düşman karşısında akan kan aynı kandır. Son yıllarda başta 15 Temmuz hain darbe girişimi ve kalkışma başta olmak üzere ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelik saldırılar karşısında sergilenen birlik ve beraberlik, milletimizin kendi iradesine ve istikbaline sahip çıkma adına gösterdiği kararlılık, takdire şayandır. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da, ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar, karşısında yüce milletimizi bulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yaparak bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddi ve manevi fedakarlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle yad ediyor, yüce milletimizin Zafer Haftasını tebrik ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi