Başkan Zeybek’ten Yaşlılar Günü Kutlama Mesajı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yaşlılar Günü'nün; toplumumuzu bugünlere taşıyan yaşlılarımızın saygınlıklarının korunması açısından önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Başkan Zeybek, "Yılın her günü büyüklerimizi hatırlamak ve onlara bunu hissettirmek hem insanlık hem de mensubu olduğumuz medeniyetin bir gereğidir." dedi.

Başkan Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türk aile yapısında yaşlılar, tarihin her döneminde büyük saygı görmüş, ailenin koruyucusu ve önderi olmuştur. Bizim medeniyetimizde yaşlılara hürmet, sevgi ve hizmet vardır. Toplumumuz yaşlılarımızı her daim el üstünde tutmuş, gereken saygıyı göstermiştir.
Yaşlılık; geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tecrübe ve birikimlerin yeni kuşaklara aktarıldığı, milli ve manevi değerlerimizin yaşatılıp bunların gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevinin üstlenildiği, herkes tarafından sevgi, saygı ve itibar görmenin arzu edildiği bir dönemdir.
Milletimizi gayretleriyle bu günlere getiren yaşlılarımızın, yaşama sevinçlerini kaybetmeden, sağlıkla huzur içinde yaşamalarına katkı sağlamak, hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleştirmek ve hayata tutunmalarını sağlamak hepimizin sosyal sorumluluğudur.

Bu vesileyle, tüm büyüklerimizin “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü”nü kutluyor, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımla ellerinden öpüyorum.

Editör: Haber Merkezi