Başkan Zeybek’ten Üreten Kadınlara Destek

Gastronomi şehri Afyonkarahisar’ımızı, amigurumi bebekler simgeleyecek. Belediyemiz himayesinde faaliyette bulunan Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Kültür Evi bez bebek üreterek ekonomiye can katacak. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatı ile kentteki ev kadınlarını istihdama katmak amacıyla yeni bir proje başlatılıyor.

Belediyemiz, üreten kadınlara öncü olmaya devam ediyor. Bez bebek yapımını içeren proje kapsamında üretilen ürünler kadınların ve şehrin ekonomisine değer katacak. Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde yaşayan kadınlar, Afyonkarahisar gastronomisini sergileyecek bebekler üreterek hem sosyalleşecekler hem de ev ekonomilerine katkı sağlayacak.

AFYONLU HANIMLAR “BEZ BEBEK” ÜRETEREK EKONOMİYE CAN KATACAK

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in önderliğinde ‘Gastro Bebekler’ Afyonkarahisarlı kadınların elinde hayat bulacak, satışlardan elde edilen gelir ise ev ekonomisine destek olacak. Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Kültür Evi’nde hanımlar hem sosyalleşecek hem de çeşitli aktivitelerde bulunacak. Belediyemiz, kadınlara meslek kazandırmak ve aile bütçelerine katkı sunmalarını sağlamak amacıyla çok sayıda kurs da düzenleyecek. Kurslardan biri de bez bebek kursu olacak. Bu kursla birlikte kadınlar AFİ maskotu, zabıta, jandarma, polis, asker, sporcu bebekler ile aşçı kadın ve aşçı erkekten oluşacak örgü bebekler üretecek. Üretim atölyesinde örgü bebekler için ihtiyaç olan tüm malzemeler, belediyemiz tarafından karşılanacak. Atölyede son hazırlıklar ise tamamlandı, kursiyerlerin en kısa sürede üretime geçmesi bekleniyor.

ZEYBEK BAŞKAN’DAN GASTRO BEBEK MÜJDESİ

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Başkan Yardımcılarımız Benol Kaplan ve Süleyman Karakuş ile birlikte en kısa zamanda hizmete açılacak olan Mareşal Fevzi Çakmak Kadın Kültür Evi’ni ziyaret etti. İncelemelerde bulunan Başkanımız Mehmet Zeybek, istihdama ve ekonomiye katkı sağlayacak üretim atölyesinin bilinen örgü bebeklerin yanı sıra ‘gastro bebek’ üreteceğini müjdeledi. Zeybek Başkan açıklamasında; “ Valimiz Gökmen Çiçek’in eşi Sümeyra Çiçek’in 18 ilçemizde başlattığı kadın kültür evleri projesine Belediye olarak Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz kadın kültür evi ile destek veriyoruz. Belediyemizin himayesinde olan bu evde mahalle sakinlerimiz çeşitli kurslardan yararlanabilecek, eğlenceli ve eğitici aktivitelerde bulunacak. Aynı zamanda kurslar ile birlikte ekonomilerine de katkıda bulunacak. Üreten kadınlar şiarı ile harekete geçerek atölye oluşturuktuk ve bu atölyede örgü bebekler yapılarak, satışa sunulacak. Burada asker, jandarma, polis gibi bebeklerin yanı sıra Gastro bebekte üretilerek Afyonkarahisar’ımızın mutfağını, gastronomi değerini ön plana çıkararak el sanatı alanında da şehrimizi simgelemiş olacağız. Kadın Kültür Evimiz birçok el ürünlerinin yapılacağı, hanım kardeşlerimizin sosyalleşeceği güzel bir mekân olarak hizmet verecek. Afyonkarahisar’ımıza hizmet edecek tüm hanım kardeşlerimizi kadın kültür evimize davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi