Başkan Zeybek’ten Kur’an Kursu’na Ziyaret

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Müftülüğü’ne bağlı hafızlık ve hafızlık proje eğitimi veren Altınoluk Metin Yurter Kız Kur'an Kursunu ziyaret etti.İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve Belediye Meclis Üyesi Bahattin Savrukoğlu ile birlikte Altınoluk Metin Yurter Kız Kur'an Kursunu ziyaret eden Başkan Zeybek, öğrencileri tebrik etti.

Başkan Zeybek daha sonra okul yöneticilerinden Kur’an Kursu’nun faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 100 yataklı Kur’an Kursunda 80 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını öğrenen Başkan Zeybek; çocukların eğitimin yanında manevi olarak da yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Zeybek: “Afyonkarahisar Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Dini eğitim noktasında da Kuran Kurslarımızı önemsiyor ve destek oluyoruz. Allah yolunda ilim tahsil etmek, dinimizi, sünneti, tarihimizi ve ahlakımızı öğrenip hayatımızı ona göre yönlendirmek hepimize farzdır. Bunun en güzel örneğini burada Kuran kurslarımızda görüyoruz. Hafız olmak için eğitim alan öğrencilerimizi, bu yola çocuklarını yönlendiren anne ve babaları tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin kısa zaman da hafız olup, öğrendikleriyle yaşamaları ve hayatlarında uygulamalarını temenni ediyorum. İnşallah kendilerini belli bir noktaya getirdikten sonra Kuran Kursu hocaları olarak toplumda geleceğin annelerini eğitecekler. Onlarda bu bilgileri çocuklarına aktararak, maneviyatı güçlü bir toplum oluşmasında önemli bir rol oynayacaklar. Dini eğitim veren bu kurumlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Bugünde yaptığımız ziyaretlerde kurslarımızın ihtiyaçları anlamında taleplerini aldık" dedi.

Geleceğin teminatı olan çocuklarımız hem eğitimde hem de dini bilgiler konusunda donanımlı yetişmeleri gerektiğini söyleyen Başkan Zeybek son olarak “ İnşallah öğrencilerimiz burada aldıkları eğitimle hataları düzelten, doğrusunu bilen bireyler olarak yetişecekler. Böylesi nezih bir ortamda öğrencilerimizin dini eğitimlerini almalarından çok mutlu oldum, Bu noktada da Kur’an Kurslarımız önemli bir görevi yerine getiriyor. Bu hizmeti veren ve emeği bulunan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi