Başkan Zeybek’ten Bayram Mesajı

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bayramların, insanları birbirine yakınlaştıran, kucaklaştıran ve toplumsal barışı pekiştiren çok anlamlı günler olduğunu belirten Başkan Zeybek,Ramazan Bayramı’nın hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı müstesna günlerden biri olduğunu söyledi.

Mesajında, Ramazan ayının insanları birbirlerine daha çok yakınlaştırdığını, dargınlıkların, kırgınlıkların giderilerek kardeşlik ve barış duygularını arttırdığını ifade eden Başkan Mehmet Zeybek, “Rahmetiyle bizleri kucaklayan, şefkatiyle bizi bir araya toplayan on bir ayın sultanı Ramazan Ayını geride bırakarak, sevinç, neşe ve kardeşlik duygularının dalga dalga yayıldığı Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi; "Milletimiz her Ramazan ayında olduğu gibi yine birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini göstermiştir. Ramazan ayı boyunca sergilenen bu güzellikler bayramla birlikte çok daha büyük bir anlam kazanmaktadır. İçerisinde sayısız güzellikleri barındıran bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, kucaklaştıran ve toplumsal barışı pekiştiren çok anlamlı günlerdir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin fazlasıyla uygulanıp sergilendiği ve toplumda millet olma şuurunun şekillendiği bayramlar toplumsal hayatın vazgeçilmez bir unsurudur.

Dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bu bayramda birbirimizi sevgiyle ve sevinçle kucaklamalıyız. Toplumsal yapımızı güçlendiren bayramların getirdiği barış, huzur, kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeli ve bu anlamlı günleri ruhuna uygun şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu düşüncelerle bütün hemşehrilerimizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutluyor, bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem milletimiz hem İslam alemi hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi