Başkan Zeybek’ten 24 Temmuz Basın Bayramı Kutlama Mesajı

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “24 Temmuz Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Basın özgürlüğünün önemine dikkati çeken Zeybek Başkan, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaptığı önemli hizmetlerle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil ettiğini belirtti.

Tüm basın mensuplarının Basın Bayramını kutlayan Zeybek Başkan, mesajında şunları söyledi:

“Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse Bursa’mızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. Halkımıza doğru haber alma imkânı sağlayan ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmasına aracı olan basın kuruluşları, önemli bir toplumsal görev icra etmektedir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Afyonkarahisar’ımızda yapılan ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulan yatırımların, şehrin faydasına olacak her işin destekçisi olan, her türlü gelişmeyi hem yerel hem de ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan yazılı ve görsel medyamıza teşekkürlerimi iletiyorum. Etik ve ahlak kuralları çerçevesinde, dilimizi iyi kullanarak, özel hayata, kişisel haklara saygılı olarak, basın meslek ilkesini gözeterek yayınlarını sürdüren tüm basın çalışanlarını kutluyorum.

Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.”

Editör: Haber Merkezi