Başkan Zeybek’in Ramazan Ayı mesajı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ramazan Ayı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. On bir ayın sultanı olan ve Müslümanların büyük bir özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif'in tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirdiğini ifade eden Başkan Zeybek, "Zengin ile fakir arasında bir köprü kurulduğu değerli bir aydır Ramazan ayı. Karşılıklı hoşgörünün, güvenin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın olduğu yerde huzur vardır, barış vardır. Ramazan ayının insanlar arasında birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yeniden güçlenir ve kuvvetlenir” dedi.

Başkan Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ruhumuzu ve bedenimizi terbiye edeceğimiz, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayında; iki olanın birisini, bütün olanın yarısını vermeyi, gülümsemenin sadaka olduğunu, güçsüze yardım etmeyi, küçüğü sevip büyüğü saymayı, kimsesize el uzatıp sahip çıkmayı, görmeyenin gözü, tutamayanın eli, konuşamayanın dili olmayı ve her şeyden önemlisi sevgi, hoşgörü, şefkat, iyilik dolu ve merhametli olmayı öğreneceğiz. Bütün İslam âlemi ve Müslümanlar tarafından özlemle beklenen 11 ayın sultanı Ramazan'a bir kez daha erişmekteyiz. Ramazan ayı Kur’an-ı Kerim’in inmesi başta olmak üzere, yeryüzündeki bütün hayır ve bereketleri özünde toplayan bir aydır. Bu ayda her yönden kat edilen mesafe diğer aylara göre çok fazladır.

Şüphesiz ayların sultanı Ramazan Ayına erişmek, Yüce Rabbimizin bizlere çok özel bir nimeti ve günahlardan arınarak yeni bir hayata başlangıç yapmamız için müstesna bir fırsatıdır. Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni bulunduran Ramazan Ayı'nın şehrimize, ülkemize ve İslam Alemi'ne hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi