Başkan Zeybek’in Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.Cumhuriyet'in Atatürk'ün önderliğinde milletimizin, azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eser olduğunu belirten Başkan Mehmet Zeybek, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının ardından kurulan Cumhuriyet'in yeniden dirilişin simgesi olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devleti olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; tek bayrak, tek millet ve tek vatan düşüncesiyle kurulan, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırılan Cumhuriyetimizin, Türk milletinin sonsuz varlığıyla ilelebet devam edeceğini bildirdi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, amaçlarına ulaşabilmek için önlerinde en büyük engel olarak gördükleri Cumhuriyet'e ve onun kazanımlarına yönelik saldırıda bulunanların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada amacına ulaşamayacaklarının altını çizdi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 96 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve güçlü demokrasisiyle dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milletinin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyada ki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olmuştur. Ülkemiz için bir zenginlik olan farklılıkları ayrılıklara dönüştürmeye, kadim kardeşliğimizi sabote etmeye, vatanımızın bütünlüğünü milletimizin birliğini bozmaya yönelik kirli oyunları ve bu oyunları kurgulayanlara feraset sahibi milletimiz dün olduğu gibi bugünde hak ettiği cevabı verecek güce, kudrete ve azme sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını canı gönülden kutluyorum”

Editör: Haber Merkezi