Başkan Zeybek Oda Başkanlarıyla istişare etti

İçişleri Bakanlığı'nca valiliklere gönderilen genelge kapsamında, mahalle ve semt pazarlarındaki giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye, nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının kısıtlanmasına ilişkin kararın, 11 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere kaldırılmasının ardından, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Oda Başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

"3 METRE MESAFE KURALARINA UYULACAK"

Koronavirüs salgınının etkileri gözetilerek belirlenecek kurallara uyulması kaydıyla ilimizde semt pazarlarındaki giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye, nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının serbest hale gelmesinin ardından sosyal mesafe kurallarına harfiyen uyulması gerektiğine işaret eden Belediye Başkan Mehmet Zeybek, Pazar esnafı için daha önce getirilen her bir tezgah ve sergi arasında en az 3 metre mesafe olması şartı ile tezgah başında duran kişinin maske kullanması şartı, bu malzemelerin satışı için de geçerli olacağını ifade etti.

"ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YAYINDAYIZ"

Tedbirlere uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verileceğini aktaran Başkan Zeybek, tüm esnafımızı ve vatandaşlarımızı sosyal mesafe kurallarına uymaya davet etti. Başkan Zeybek gerekli hassasiyetin gösterilmesi konusunda esnaf odası başkanlarıyla birlikte hareket edeceklerini ifade etti.

"GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİZ"

Toplantıda ayrıca yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi dört gün boyunca Fuar Alanında sosyal mesafe kurallarına uyulması şartıyla pazarın açık olması yönünde karar alındı.Oda Başkanları ise toplantıyı değerlendirdi. Toplantının oldukça verimli geçtiğine dikkat çeken oda başkanları 11 Mayıs itibariyle semt pazarlarındaki giyim, oyuncak, çiçek, fide, züccaciye, nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışının serbest hale gelmesinin ardından sosyal mesafe kurallarına uyulması konusunda Oda Başkanları olarak gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade ettiler. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in desteğini hep yanlarında hissettiklerini ifade eden oda başkanları teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi