Başkan Zeybek, Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle mahalle muhtarlarıyla buluşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, "İstişare kültürüne dayalı hizmet anlayışımızla şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için muhtarlarımızla birlikte elbirliği ve gönül birliğimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFBEL Termal Otel'de düzenlenen programında merkez mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi. Daha sonra Karayolları Parkında mahalle muhtarıyla buluşan Zeybek, Barış Pınarı Harekâtı’na Türk Bayraklarıyla destek verdi. Programa, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ile merkez ve merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

"YÜKÜMÜZ AĞIR VE VEBALİMİZ BÜYÜK"

  1. programda konuşan Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, muhtarlık müessesinin toplumsal yaşamın önemli taşlarından bir olduğunu belirterek, "Arapçada muhtar seçilmiş kişi anlamına gelen ve bu coğrafyada 1829 yıllarında hayatımıza giren zaman zaman farklı şekiller alarak günümüze kadar gelmiştir. Ancak muhtarlık görevi vatandaşlarımızın yaşadıkları ihtiyaç ve sıkıntılarını takip etmek ve çözmek için yerindelik ilkesiyle kurulmuştur. Her zaman sorunun olduğu her yerde bizler varız. Bu anlamda yükümüz ağır ve vebalimiz büyüktür. Bizler halkımızın teveccühüne laik olmuş seçilmiş bireyler ve seçen halkın birer neferiyiz." dedi. Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, konuşmasının ardından desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e teşekkür plaketi takdim etti.

Muhtarların, belediye ve diğer kamu kurumlarıyla vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören önemli bir görevi yerine getirdiğini Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise muhtarlara şöyle hitap etti:

"Sizler, Valiliğimiz ve Belediyemizin deyim yerindeyse tutan eli, gören gözü ve yürüyen ayağısınız. Bizim ulaşamadığımız, göremediğimiz problemleri Belediyemize, Yani halkın ilk temas noktası sizlersiniz. Devletimizin tüm kurumlarını sizler temsil etmektesiniz. Bu doğrultuda, istişare kültürünü gelenek haline getirdiğimiz şehrimizde, sizlerle birlikte ile Afyonkarahisar’ın kalkınması ve gelişmesi için elbirliği ve gönül birliğimizi sürdürüyoruz. Seçildiğimiz günden bu yana hep iç içe olmaya gayret gösterdik. Her ay Belediyemizin Meclis Salonunda bir araya gelerek mahallelerimizin istek ve taleplerini ilk sizlerden öğreniyoruz. Yine her Cuma, bir mahallemize giderek hem Cuma namazımızı kılıyoruz hem de o mahallemizin eksiklerini şikâyetlerini yerinde görme fırsatı buluyoruz. Mahalle ziyaretlerinde çok olumlu geri dönüşler olduğunu görüyoruz. Görev sürecimiz boyunda mahalle ziyaretlerimizi aralıksız devam ettireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle büyük bir özveri ve sevgiyle görevlerini yerine getiren tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, halkımıza hizmet yolunda birlikte yürüyeceğimizi belirterek, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar merkeze bağlı mahalle muhtarına çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: Haber Merkezi