Başkan Zeybek'in Engelliler Günü Mesajı

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli kriterlerden birisinin engellilere yönelik sunulan hizmetler ile engellilerin toplumsal hayata daha fazla katılımını sağlama konusundaki başarısı olduğuna dikkat çeken Başkan Zeybek, toplumu oluşturan her bireyin eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğunu bildirdi.

Başkan Zeybek, “Bireylerin tek başına sağlamakta yetersiz kaldığı ihtiyaçlarını karşılamak, gereken dayanışmayı sağlamak, engellilerin her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri almak ve toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasındadır” dedi.

Afyonkarahisar Belediyesi olarak, imkânlar doğrultusunda engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisinde olduklarını bildiren Başkan Zeybek, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bize, yani yerel yönetimlere ve topluma düşen ise engelli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunmaktır.
Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi