Başkan Zeybek'den Mevlid Kandili Mesajı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mevlid Kandilinin; tüm İslam Âlemine, Afyonkarahisarlı hemşerilerimize sağlık, mutluluk ve refah getirmesini dileyen Başkan Zeybek, "Tüm insanlığa örnek olarak gönderilen, karanlıkları aydınlığa dönüştüren Peygamberimizi sevmek; onu gereği gibi anlamak, manevi mirasına sahip çıkmak ve tavsiyelerine göre hareket etmekle olur. Bugün O'nun güzel ahlâkını, davranış ve uygulamalarını, gelişen dünya şartlarına yön verecek, insanlığın problemlerine çözüm getirecek şekilde yeniden tanımalı ve tanıtmalıyız. Böylesine müstesna anlamlı ve mana dolu gün ve geceler aramızdaki dostluk kardeşlik ve yardımlaşma gibi asil duyguları güçlendiriyor.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) tüm insanlığa fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olarak gönderilmiştir. Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bu gecenin sabahı gerçekten de nurlu bir sabahtır.

Peygamberimizin hayatını okumaya ve anlamaya, O'nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, zarafetine, izzet ve keremine, her biri ayrı bir hakikat taşıyan sözlerine kısacası onun rehberliğine olan ihtiyacımız her zamankinden fazladır. Peygamber Efendimize yapılan çirkin saldırılara maruz kaldığımız şu dönemde, bu mübarek gecenin hürmetine İslam Âleminin birlik ve beraberliğinin daha da güçlenmesini Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum.

Bu kutlu gece vesilesiyle; Peygamber Efendimize (SAV) salat ve selamlarımızı gönderirken, Afyonkarahisarlı hemşehrilerim, aziz milletimiz ve İslam Aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin; aziz milletimizin dirliğine, birlik-beraberliğine, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve kardeşliğin almasına vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum”

Editör: Haber Merkezi