Başkan Zeybek, “Afyonkarahisar İçin Çalışıyoruz”

Kıymetli ekip arkadaşlarım ile birlikte çalışıyor, şanlı Zaferlerin ev sahibi Afyonkarahisar'ı her geçen gün daha da ileri noktalara taşıyoruz. Yatırım odaklı projelere imza atmayı ve gerçekleştirmeyi bu yıl da sürdürdük. Göreve geldiğimiz günden itibaren hayata geçirdiğimiz yatırımlar, sosyal, kültürel, eğitim, sportif, çevresel projelerimizle Afyonkarahisar'ın gelişiminde ciddi rol oynadık. Hizmet ve eser Belediyeciliği şiarı ile her alanda atılan adımlarla şehrimizi cazibe merkezi haline getirdik. Var olan eserlere sahip çıkarak, şehrin ihtiyacına yanıt veren yatırım ve işleri de hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Vaat ettiğimiz yatırımların 30'unu memleketimin istifadesine sunmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Şehrimizin her alanda gelişmesi ve ilerlemesi için bundan önce olduğu gibi bundan sonra üzerimize düşen hangi görev olursa olsun yapmaya hazırız.

ALT YAPI VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI

Yol medeniyettir düsturu ile hareket ediyoruz. Bu kapsamda şehrin trafiğini rahatlamak için Karayolları Kavşağı Alt Geçit projemizi hizmete aldık. Tüm mahallemizde bulunan ara sokaklar da dâhil ana arterlerde asfaltlama yapan ekiplerimiz parke taşı döşeme ve kaldırım çalışmaları da gerçekleştiriyor. Kaldırımları kendi tesisimizde ürettiğimiz parke taşları ile yeniliyoruz. Marulcu Mahallemizin parke ve kaldırımları baştan sona yenilenirken, Ertuğrul Gazi Mahallemizde de kaldırım ve parke taşı döşeme çalışması yapıldı. Cumhuriyet Mahallesi'nde ise ihtiyaç duyulan kısımların parkeleri yenilendi.

Öte yandan orta refüj çalışması ile de üst yapıyı güçlendiriyoruz. Örneğin Yeşilyol Caddesini New Jersey taşlarla yeniden dizayn ettik. Göze hitap eden peyzaj çalışması ile de bu caddemizi daha modern bir görünüme kavuşturduk.

Bu yıl toplamda 150 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik. Asfalt şantiyemizde kendi ürettiğimiz sıcak asfaltı Selçuklu, Erenler, Dörtyol, Marulcu Mahallesi başta olmak üzere ihtiyaç olan yollara serdik. Ara yollar, bağlantı yolları ve sokaklarımızda alt yapı tamamlanır tamamlanmaz sıcak asfalt çalışması yaparak konforlu hale getirdik.

Alt yapı konusunda da büyük işler başardık. Milyonluk yatırımlarla alt yapımızı iyileştirdik. Özellikle Uydukent bölgesinde 60 milyonluk dev bir yatırımla içme suyu ve kanalizasyon alt yapısını yeniledik. Şehrimizin kanalizasyon altyapısını da güçlendiriyoruz. Uydukent Selçuklu Adnan Kahveci Bulvarında içme suyu hattı, Park Afyon AVM'den DSİ Önüne Kadar bulunan Yağmur Suyu Hattı yenileme çalışmaları tamamlandı.

Ayrıca şehrimize yeni ulaşım alanları da kazandırıyoruz. Kanlıca TOKİ'yi ve Ataköy'ü; İstiklal ve Zafer Mahallelerine bağlayan ara bağlantı yolu tamamlandı. Böylece ulaşıma yeni imkânlar sağlandı.

Trafik ve can güvenliğini de düşündük; geçitleri asansörlerle donattık. Bu kapsamda Eski Devlet Hastanesi ve Sağlık İl Müdürlüğü'nün arasına 'Asansörlü Üst Geçit' yaptık. Belediyemiz ekipleri nerede ihtiyaç varsa oraya hizmet götürüyor; tespit ediyor, çalışmalar başlatıyor.

YEŞİL ALAN, ÇEVRE DÜZENLEME VE PARK ÇALIŞMALARI

Daha Yeşil Afyonkarahisar sloganı ile başlattığımız projeleri bir bir hayata geçirdik. Şehir estetiği çalışmaları kapsamında pek çok noktada park yapıldı. Öte yandan mevsime göre de çiçeklendirme ya da kuru peyzaj yapılıyor. Ataköy Mahallemizde ise cep parklar, yeşil alan düzenlemesinin yanı sıra 52 bin 400 m² büyüklüğünde 25 Şehidimizin isminin verildiği büyük bir parkı hizmete açtık. Yeniden tarihimize kazandırdığımız, Paşa Camii önünde yol genişletme, kavşak düzenlemesi yapıldı. Gizemli Şehir Afyonkarahisar'ın kapılarını turizme açarak, gelen misafirlerin verimli vakit geçirebilmeleri adına da yeni tesisler kazandırıyoruz. Bu tesislerden biri olan İhsaniye Emre Gölü Sosyal Tesisleri'nin peyzaj yapım işi ve çevre düzenlemesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekiplerince tamamlanarak hizmete açıldı. Vatandaşlarımızın kendi alanlarında tarım yapabilmeleri için de 229 adet yeni Hobi Bahçesinin yapımı tamamlandı. Yeşil vizyon ile yaptığımız hizmetler sayesinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını %58 oranında artırdık.

SOSYAL TESİS ÇALIŞMALARI

Şehrimizin farklı bölgelerindeki sosyal tesislerimizin her biri ayrı bir marka değeri taşıyor, ailelerimiz tesislerde yemeklerini yiyip çaylarını yudumlarken, çocuklarımız da kaliteli alanlarda keyifli vakit geçiriyor. No 03, Zafer 03 ve Veysel Eroğlu'dan sonra Anıt Kafe ile Devrane Kafe'yi de vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Afyonkarahisar bir tarih şehri. Eski Gevur Hamamı olarak bilinen yeni adı ile 'Millet Hamamı'nın Müze ve Sosyal Tesis olması için adım attık. Çalışmalarımız netice verdi şimdi orası da hizmette. Ziyaretçiler büyük bir rağbet gösteriyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

Yüzyıllar önce yapılan Afyon Evleri'ni Türkiye'nin en büyük sokak sağlıklaştırma projesi ile turizme yeniden kazandırdık. 250'den fazla tarihi yapıyı sağlıklaştırma çalışması ile restore ederek hizmete sunduk. Bu projemiz 3 etaptan oluşuyor. İki etabı tamamladık. Üçüncü etap için ise çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sayede sokakları tarihimize ışık tutan mahallelerimizi de canlandırmış olduk. Esnafımız da vatandaşımızda projeden memnun kaldı. Afyonkarahisar geçerken uğranılan değil konaklanan bir şehir oldu. Bu tarz çalışmalarla konaklama süresi 1.6 gündü şimdi bu süre 3 güne çıktı. Ekonomik anlamda ilimize değer katmaktan oldukça mutluyuz.

TÜRKİYE'NİN İLK ENGELSİZ GASTRONOMİ MUTFAĞI VE TERAPİ MERKEZİ

Her kesime hitap eden yatırımlara da öncelik veriyor, şehrimizin miras ve değerlerini yaşatıyoruz. Dezavantajlı gruplarımızın sosyal hayata katılımlarını artırmak adına Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi'ni hayata geçirdik. Bu sayede Gastro alanında önemli bir eser daha kazandırılmış oldu. Türkiye'nin ilki bu eser kısa zamanda açılacak. Merkezin yapım işi tamamlandı. Burada engelli kardeşlerimizin istihdamı sağlanacak aynı zamanda sosyal aktiviteler, kurslar gibi faaliyetlerle de gelişimlerine destek vermiş olacağız. Afyonkarahisar'ı gastronomi alanında şaha kaldıracak bir proje. Açılışını yapmak için heyecanla beklediğimizi de ifade etmek istiyorum.

TÜRKİYE'DE İLK: GASTRONOMİ SOKAĞI

UNESCO tescilli şehir Afyonkarahisar'da gastronomi alanında çeşitli hizmetler yaptık. Gastronomi Konağımızı açtık, Uluslararası Gastronomi festivalleri yaptık, yapmayı da sürdürüyoruz. UNESCO tarafından bizden istenen koşullar var. Bu koşullar doğrultusunda Gastronomi Sokağı projesini ortaya koyduk. Yöresel lezzetlerimiz burada sergilenecek, satışa sunulacak. İlk kez şehrimizde gerçekleşecek bu proje ile gastronomi kültürümüzün de geniş kitlelere duyurulması sağlanacak. Esnaflarımızı da kalkındırmak adına orada açılacak tesisler ile birlikte projemiz hem ticari hem de sosyal hayatımıza destek olacak, yön verecek. Temel atma çalışmaları yapıldı yine bu projemizi de kısa zamanda hemşehrilerimin ve şehrimin hizmetine sunacağım.

İHTİYAÇLARA CEVAP VEREN ESERLER

Halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek bütün hizmetlerde Afyonkarahisar Belediyesi'nin farkını hemşerilerimize hissettirmek adına farklı projeler de hayata geçti. Çocuklarımız için parklar, eğitici ve eğlendirici faaliyetlerin yanı sıra kreşler de yaparak sosyo - kültürel ve eğitim hayatlarına katkı sağlıyoruz. Orhangazi Mahallemizde Yeni Devlet Hastanesi'nin arkasına kreş yaptık, çocuklarımız eğitim görüyor. Atıl alanları yeniden kullanıma kazandırmak için yapılan eserlerden Kokoreçler Çarşısı Binası, Okçuluk Merkezi Sosyal Tesisi, Yoncaaltı Otopark ve Çarşı, Gastronomi Sokağı, Afyonkarahisar Bilim Merkezi, Kadın Kültür Evleri, Eşrefpaşa Ticari Alanlar, Mahalle Fırınları, Millet Bahçeleri gibi projelerimiz şehrimizin oldukça istifade edeceği hizmetler.

TELEFERİK VE KALE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Hayallerimiz var bu şehir için. O hayallerden biri teleferik projesi. Biz olmaz denileni yaparak bu projede ilk adımları attık, çalışmalar sürüyor. Şimdi Belediyemizin kira geliri ve cirodan pay sahibi olacağı 100 milyon TL değerinde yap işlet devret modelli projemiz hayata geçtiğinde tek halatlı, çift yönlü, ikişer kabinli, 2 gruplu, 8 kişilik kabinli, sabit klemensli teleferik tesisi aynı zamanda Afyonkarahisar Kalesi Çevre düzenleme projesi kapsamında seyir terası, ahşap yürüme yolları, büfe ve teleferik alt istasyonu bölgesindeki otopark, günübirlik ve gelir getiren ticari üniteler yer alacak. Erdal Akar Parkının bulunduğu alanda 1 futbol, 1 basketbol sahası, yaklaşık 20 adet satış ünitesi, 3 adet seyir ve cam terası, yürüyüş yolları ile kafeterya yer alacak. Turizme adeta bir can damarı olacak, o bölge canlanacak. Ziyaretçilerin şehrin tarihi manzarasını havadan izleme şansı olacak. Çok kararlıyız, bu dev projeyi vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

ŞEHRİMİZİN EN BÜYÜĞÜ MİLLET KÜTÜPHANESİ

Sosyo-kültürel hayata katkı sağlayacak, gençlerimizin ve halkımızın göz bebeği olacak Millet Kütüphanesi'nin inşa çalışmaları hızla sürüyor. Zaman zaman inşa sahasında incelemeler yapıyorum. Bittiğinde şehrin en büyük kütüphanesi olacak. Mimarisi ve iç dizaynı ile fark oluşturacak bir eser ilimizin merkezinde yer alacak. Eğitime ve kültüre oldukça önem veriyoruz. Gerçekten şehrimizin böylesine faydalı bir esere ihtiyacı vardı. Vizyonumuz açık, ufkumuz geniş. Gelecek nesillerin yararlanabileceği kalıcı eserler ortaya koymak için projeler üretiyoruz. 24 saat açık kalacak Millet Kütüphanemiz hayırlı olsun.

UZUN ÇARŞI DÖNÜŞÜM PROJESİ

Uzun Çarşımız bizim göz bebeğimiz. Bu tarihi çarşıda geçmişimizin izleri var. Trafik sıkışıklığı, tabela kirliliği ve kötü görüntüye son verip tarihimizi yeniden canlandırmak, ticareti yeniden ayağa kaldırmak adına yenileme çalışması başlattık. Esnaflarımızla istişare ettik, fikirlerini aldık. Sağ olsun hemşehrilerimizde bizlere destek çıktı ve projemiz şekillendi. Dükkânlarımızı tarihi dokuya uygun şekilde yeniledik, cephe giydirmelerini yaptık. Hali hazırda çalışmalarımız son hızla sürüyor. Köle Hanımız var bu çarşıda, tarihi yansıtan bir diğer yapı. Bu hanı da restorasyon çalışmaları ile turizme ve bölgeye kazandıracağız. Şehrimizi seviyoruz, vatandaşlarımızı seviyoruz, esnaflarımızı seviyoruz. İnşallah kısa zamanda yenileme çalışmaları bitecek ardından trafik, çevre ve peyzaj düzenlemesi ile bu hizmeti Afyonkarahisar'a armağan edeceğiz.

RAHVAN AT PİSTİ

Şehrimizde rahvan at sporuna gönül veren çok hemşehrimiz ve kulüplerimiz var. Kendileri bizden böyle bir tesis yapmamız için talepte bulunmuştu. Ekip arkadaşlarımızla konuyu değerlendirerek bir proje hazırladık. Çoğu ilde bulunmayan bir tesis olacak. Projemizde çalışmalar yarılandı. Ertuğrulgazi Mahallemizde hayata geçecek Rahvan At Pisti kapalı alan, hipodrom pisti, otopark, idari odalar, atların barınacağı padoklardan oluşuyor. Rahvan At Koşusu, atlı okçuluk gösterileri gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak. Rahvan atçılığın geleneksel festivalleri de oluyor, inşallah Afyonkarahisar'a böylelikle bu festivali de kazandırmış olacağız. Amacımız spor şehri Afyonkarahisar gayesi ile bu eserleri hizmete almak.

SAHİPATA KAPALI SPOR SALONU

Atıl alanları kaderine terk etmiyoruz. Sahipata Kapalı Spor Salonu kaderine terk edilmiş, işletilememiş bir yapıydı. İhya çalışmalarımızla birlikte burayı gençliğimizin hizmetine sunmak için harekete geçtik. Bin 500 seyirci kapasiteli tesisimiz, salon sporlarına ve nice başarılı müsabakalara ev sahipliği yapacak. Antrenman ve fitness alanları da bulunan tesisimiz sadece müsabakaların yapılacağı bir yatırım olmayacak. Sürekli gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetinde olacak. Sporcu nesiller yetiştirme hedefi ile Afyonkarahisar'ımızın yarınlarına hizmet edecek bu yatırımda çalışmalar tamamlandı. Özellikle gençlerimizi ilgilendiren bu tür yatırımların hamisi olmak da beni oldukça mutlu ediyor. Gençlerimizin her zaman yanındayım onların destekçisiyim.

SPORA DEV YATIRIM OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Olimpik Yüzme havuzumuz daha önce su kaçakları gibi problemlerden dolayı tam anlamı ile kullanılamamış. Elhamdülillah bu tesisi de ayağa kaldırmak, yeniden spor yaşamına kazandırmak bize nasip oldu. Bin kişi seyirci kapasiteli Olimpik Yüzme Havuzunda su kaçağı sorununu, çatıda ki yapı bozukluklarını çözdük. Bu olayın tekrar yaşanmaması için teknik çalışmaları yaptık. Sızdırmazlık yalıtımı yapıldı. Her şeyini yenilediğimiz tesiste havuzumuz ilk suyla buluştu. Desenli ve renkli asfalt çalışması, çiçeklendirme, ağaçlandırma ve oturma alanları ile sosyal donatısını tamamladık. Açılışa hazır hale gelen dev yatırımımızı Gençlik ve Spor Bakanımız M. Muharrem Kasapoğlu'nun katılımı ile hizmete almak istiyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız burada yüzme öğrenecek, eğitimler alacak, şampiyonalar bu tesiste yapılacak.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ KOCATEPE SPOR KOMPLEKSİ

Afyonkarahisar'ı sporda marka şehir haline getirme gayretlerimiz devam ediyor. Çok şükür bu konuda bu zamana kadar çok seviye atladık. Kocatepe Spor Kompleksimiz en değerli yatırımımız. Kamp döneminde kulüpler Afyonkarahisar'ı tercih ediyor. Şehrimizin havası, beslenme seçeneği, tesisimizin ve sahalarımızın kalitesi, otellerimizin konaklama imkânları ilimizi takımların kamp merkezi haline getirdi. 150'den fazla takımı yıl boyunca kompleksimizde ağırlıyoruz. Tesislerin ve sahaların bakımını özenle yapıyoruz. Ekiplerimiz yıl boyunca sürekli orada görevlerinin başında. Kompleksimizde tüm takımlarımıza açık. Şehrimizin amatör futbol kulüplerine de ücretsiz şekilde hizmet veriyoruz. Aynı zamanda bu takımlarımıza ekipman ve nakdi destekte sağlıyoruz. Tek gayemiz sporcu bir nesil yetiştirmek.

SARAYDÜZÜ KAMP MERKEZİ

Yüzlerce takımı, futbol kulübünü şehrimizde ağırlayınca tabi bu konuda potansiyel arttı. Hem kendi şehrimizin spor yaşamına daha fazla imkân sunmak hem de daha fazla takıma kamp konusunda ev sahipliği yapmak için dev bir proje hazırladık. Benimde çok önemsediğim üzerinde durduğum Saraydüzü Kros ve Kondisyon Kamp Merkezini Afyonkarahisar'ımıza kazandırıyoruz. Burada çalışmalar sürüyor, bitme aşamasında. 500 dönümlük alan içerisinde gözlem kulesi, kır bahçesi, çocuk oyun alanları, yöresel ürünler satış noktaları, otopark, sportif sahalar, futbol, basketbol sahaları, yürüyüş yolları, bungalov, kamelya, yeme-içme mekânları olacak şekilde tasarlanan projemiz hem turizme hem de spora hizmet edecek.

FESTİVALLER VE KÜLTÜR ŞEHRİ AFYONKARAHİSAR

Uluslararası festivallere ev sahipliği yapıyoruz. Geleneksel hale gelen etkinliklerimiz var. Afyonkarahisar'ın kültürel yaşamına önem veriyoruz. Bu doğrultuda MotoFest, GastroFest gibi uluslararası festivallerimiz her yıl düzenliyor, çeşitli etkinliklerle vatandaşlarımızı ve misafirlerimizi ağırlıyoruz. İlk kez bu yıl TEKNOFEST şehrimizde düzenlendi. Farklı şehirden binlerce öğrencimizi Afyonkarahisar'da ağırladık.

Öte yandan kültürel faaliyetlerimiz kapsamında söyleşi ve konferansalar da düzenliyoruz. Yine ilk kez bu yıl onlarca ünlü yazar, şair, konuşmacı ve edebiyatçıyı vatandaşlarımızla buluşturduk. Her yıl Kitap Fuarı düzenliyoruz. Pek çok yayın evi ve yazar ilimizde kitaplarını ve eserlerini görücüye çıkarıyor. Gençlerimiz için yaptığımız pek çok etkinlikten biri olan ücretsiz sinema günlerini düzenledik. Ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimize çeşitli filmleri izleme imkânı sunduk. Çanakkale gezileri düzenledik. Peyder pey yine program devam ediyor. Tarih bilinci oluşmasını için Zaferin kazanıldığı topraklardan Şehitler diyarına öğrencilerimiz seyahat etti. Oradaki verilmiş mücadeleyi, bu toprakların nasıl kazanıldığını görmelerine aracı olduk. Üniversite sınavları için ter döken adayları okul önlerinde karşıladık, destek çıktık. Yeni bir hayata atılan AKÜ ve AFSÜ'yü kazanan öğrencilerimizi de yine ilk kez Belediyemiz karşıladı ve ihtiyaçlar konusunda destekleyici faaliyetler yapıldı.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ZİRVE YAPTIK

Sosyal Belediyecilik şiarı ile hareket ederek yetim, öksüz, yardıma muhtaç kişilere destek elimizi uzatıyoruz. Hoş Geldin Bebek projesi ile şehrimizde gözlerini dünyaya açan bebeklerimizin ilk hediyeleri bizden.

Çocuklarımızı ücretsiz sünnet ettiriyoruz. Onları bu günlerinde yalnız bırakmıyoruz. Ayrıca kına eğlencelerine de bizzat katılıyorum. Evde Bakım hizmetlerimiz de sürüyor. Yine bakıma muhtaç kişilere ekiplerimiz yardımcı oluyor. Bu kişilerin temizlik ve genel bakımları ekiplerimizce karşılanıyor. Glutensiz gıda paketleri dağıtıyoruz. Gluten içermeyen ürünleri Çölyak hastalarımıza ulaştırıyoruz. Zaman zaman bu vatandaşlarımızla kahvaltı etkinliklerinde bir araya geliyoruz. Yine gıda yardımımız da mevcut. Mahalle muhtarlarımızın ve bizim tespit ettiğimiz, durumu iyi olmayan hemşehrilerimize gıda desteği sağlıyoruz. Çocuklarımız için de eğitim yardımlarımız, kırtasiye yardımımız, bot ve mont yardımlarımız var. Eğitim öğretim döneminin başında bu yardımlarımızı sağlıyoruz. Ev ziyaretleri yaparak da hemhal olmaya kıymetli hemşehrilerim ile samimi bir ortamda bir araya gelmeye özen gösteriyor, ziyaretlerimi gerçekleştiriyorum. Hayatın her alanında biz varız, Afyonkarahisarlıların yanındayız. Biz bu şehri gönülden seviyor, işimizi de aşkla yapıyoruz. Gayemiz bu şehre hizmet etmek. Bu hizmetlerimizi gerçekleştirmemiz hususunda bize destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanlarımıza, Valimize, Milletvekillerimize, Parti Teşkilatlarımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, paydaş kurumlara, Belediye Personelimize ve tüm yol arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum.

Editör: Haber Merkezi