Başkan Yaşar, Yoğun İlgi Gördü
Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, memleketi Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz'un 91'inci yıldönümü ve Zafer Haftası etkinliklerinde hemşehrilerinden yoğun ilgi gördü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına ev sahipliği yapan Yaşar, CHP heyetine; Bayat ilçesi, Yaylabağı beldesi, merkez ilçe, Şuhut ilçesi ziyaretleri boyunca eşlik etti. Afyon hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi veren Yaşar, ziyaret boyunca hemşehrilerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Heyet, Zafer Bayramı ve Afyon'un düşman işgalinden kurtuluşunu anmak için Şuhut ilçesinde düzenlenen törenin ardından saat 23.30 sıralarında Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz için Kocatepe'ye ilk yürüyüşü başlattığı Çakırözü köyüne geçti.
ŞEHİTLER İÇİN DUA ETTİLER
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Kocatepe Şehitliği Panoraması'ndaki fotoğraf sergisini gezen Başkan Yaşar ve CHP heyeti, tarihi bölükle birlikte fotoğraf çektirdi. Kocatepe'ye doğru yürüyüşe geçen heyet, 14 kilometre mesafedeki Kocatepe Şehitliği ve Anıtı'na çıktı. Şehitliği gezen ve dua eden heyet, Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirdi. Kocatepe'nin Kurtuluş Savaşı'nda büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Yaşar, "Afyon, Kurtuluş Savaşı'nda canla başla mücadele etmiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tüm varlığı ile destek olmuş bir memlekettir. Afyon bağımsızlık mücadelesinde şehit kanlarıyla sulanmış vatanını, milletini seven bir şehrimizdir. Afyonlu olmaktan gurur duyuyorum." diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi