Başkan Uluçay Yumurta Sektörü ve TARSİM İle İlgili Raporları Bakan Kirişçi’ye Teslim Etti

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yumurta üretim sektörünün temsilcileri ile bir araya geldi. Tek tek talepleri dinledi, rapor hazırlattı. Başkan Uluçay ayrıca afet bölgelerinde yaptığı ziyaretlerde çiftçilerin Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ile ilgili sorunlarını da raporlaştırarak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye teslim etti. Başkan Uluçay AK Parti milletvekillerinin konuyu Ankara’da takip edeceklerini duyurdu.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, önceki günü yumurta üreticilerinin taleplerini dinledi. Toplantıda her konuyu en ince ayrıntısına kadar not eden Uluçay aldığı notları raporlaştırarak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye teslim etti. Uluçay’ın teslim ettiği bir diğer rapor da Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ile ilgiliydi. Sahada çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Uluçay taleplerin yoğun olduğu TARSİM konusunda özel bir çalışma hazırlattı.

Yumurta sektörünün sorunlarını raporlaştırıp Bakan Kirişçi’ye teslim etti

Toplantının ardından bir konuşma yapan Uluçay, “Yumurta sektörü Afyonkarahisar için büyük bir gelir ve geçim kaynağıdır. Bu yüzden şehrimizde faaliyet gösteren ve insanımıza önemli bir oranda iş olanağı sunan her firma bizim için değerlidir. Buna bağlı olarak da bizler bu tür sektörlerin her daim arkasında olacak, sorunlarına çözüm bulacağız. Sektör temsilcilerimiz ile Partimizde bir araya gelerek her birini ayrı ayrı dinleyip, Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye teslim ettik. İnşallah talep ettikleri her konuda yardımcı olmayı hedefliyor ve sektörün sıkıntılarını çözmeyi amaçlıyoruz. Zira milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven de dosyayı teslim etmemizin akabinde konunun sıkı takipçisi olacaklar” dedi.

TARSİM ile ilgili talepleri rapor haline getirdi

Uluçay konuşmasında, “Tabi Tarım Bakanımıza sadece yumurta sektörünün sorunlarını iletmiyoruz. Vatandaşlarımızın son yaşanan sağanak yağışlar dolayısıyla mahsullerinde zarara yol açmış ve çözüme kavuşmasını istemiştir. Biz de buna bağlı olarak Tarım Sigortaları Havuzu olan TARSİM ile ilgili yaşadıkları sorunları dile getirmiştir. Haşhaş da, buğday da ve diğer ürünlerde TARSİM’in gerekli desteklemeleri sağlaması için her türlü ayrıntıyı not ederek hazırladığımız raporu Tarım Bakanımıza teslim ettik inşallah bunun da takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

“Şalvar giyip kürsüde konuşup ‘sorunu biz çözdük’ diyenlerden olmadık”

“Bizler bu makamlarda boş boş oturmak için değil, sorunları çözmek için varız” diyen Uluçay sözlerine şöyle devam etti; Biz, sahaya inip şalvar giyerek tarlalarda kamera önünde şov yapıp, meclis kürsüsünde iki kelam konuşma yaparak ‘sorunu biz çözdük’ diyenler gibi değil, sorunu yerine giderek görüp, raporları hazırlayıp, ilgili bakanlara teslim ederek ve ardından da takipçisi olarak çözümlüyoruz. Nerede bir mağduriyet söz konusu ise ve yapılması gereken de bireysellikten ziyade kamuyu ilgilendiriyorsa ve kamu yararına ise elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Zira biz bu yaklaşımla 20 yıldır iktidardayız, onlar da bagajlarında hazır tuttukları şalvarlı ve şovanist yaklaşımları ile muhalefete mahkumlar.

Editör: Haber Merkezi