Başkan Şalcı’dan Afyon Çıkarması

AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep ŞALCI, önemli ve yoğun temaslarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen ŞALCI, AKUT Ekip Lideri Mitat Şener, ve beraberindekilerle ilk ziyaretini Vali Gökmen Çiçek’e yaptı. Yapılan ziyarette AKUT’un misyon - vizyon ilkelri hakkında bilgiler aktaran Şalcı, “En son yaşadığımız İzmir depreminden sonra Ülkemizin Afete hazırlanması konusunda hızlanması gerektiğini bu konda Afyonkarahisar ilinin çok stratejik noktada ve birinci derece deprem bölgesi bir il olduğunun altını çizen Şalcı Afyon ilinin hem depremsel hemde yakın illere hızlı destek sağlamak açısından 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren AKUT Afyon ekibinin kritik bir ekip olduğunu daha geniş bölgelere müdahale edilmesi gerektiğini belirtti.”

AKUT Afyon ekibinin gerek lojistik gerek donanım gerek sayı olarak biraz daha büyütme kararı alınarak bunun içinde öncekikle Belediye ile yerleşke yeri tahsis edilerek protokol imzalandı.

Afyon’un önemini daha da artırmak amacıyla Vali Gökmen Çiçek nezdinde kamu kurum kuruluşlarla ortak çalışma üzerinde fikir alış verişi yapıldı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Afyonkarahisar’daki temeslar ve işbirliği konusundaki hassasiyet ve duyarlılıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi