Başkan Özerkan’ın 23 Nisan Bayramı Mesajı

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

23 Nisan 1920; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğinin tüm dünyaya ilan edildiği tarihtir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı, egemenliğin millet iradesine bırakılması ve milletin bağımsızlığının tüm dünyaya haykırılması sebebiyle, binlerce yıllık Türk tarihinin şüphesiz en önemli dönüm noktalarından birisidir. "23 Nisan" Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 1. yıldönümünde 1921 yılında çıkarılan bir kanun ile yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin "ilk ulusal bayramı" olmuştur. 23 Nisan'ın çocuklara armağan edilmesi sebebiyle de, dünyada çocuklarına ulusal bir bayram armağan eden tek ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Şanlı tarihimizin, cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz yeni nesillerimize öğretilmesi, aynı bilinç ve istekle sahiplenilmesi ve nesiller boyu devam ettirilmesi hasebiyle milli bayramlarımızın ne derece önemli olduğu aşikardır. Yokluk günlerinde büyük sıkıntılar çekerek vermiş olduğumuz bağımsızlık mücadelesinde irade merkezi konumunda bulunan ve "milli egemenlik" anlayışı gereği gücünü milletin gerçek temsilcilerinden alarak oluşturulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı gibi büyük bir öneme sahip olan bir bayramımızın çocuklara armağan edilmesi ve birlikte kutlanması, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbalinin, aziz milletimizin evlatlarına bir emanet olarak bırakıldığı ve bu bilinçle sahiplenilmesi gerektiği gerçeğini bir kez daha ortaya koymaktadır.

100. yıldönümünü kutlamamız vesilesiyle önemi daha da artan, aziz milletimizin gönlünde bağımsızlığımızın sarsılmaz ifadesinin en büyük göstergesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız, aziz milletimize ve bütün çocuklarımıza kutlu olsun. Bu vesile ile yaklaşan ramazan ayının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diler, bu sıkıntılı günlerin daha az can kaybıyla atlatılması için "Evde kalalım, sağlıklı kalalım" temennisiyle tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunarım.

Editör: Haber Merkezi