Başkan Mustafa Çöl’den Yeşilay Haftası Mesajı

Başkan Mustafa Çöl, 5 Mart 1920 tarihinde “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulan ve günümüzde 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yeşilay Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Çöl mesajında; “Gelecek ve sağlıklı nesiller için toplumumuzdaki tüm bireylerimizin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.

Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durması sağlıklı ve mutlu bir toplum için önemli bir koşuldur. Bu amaçla Yeşilay Haftası olarak kutlanan Mart ayının ilk haftası, ülkemizde madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak için önemli bir fırsat teşkil etmektedir.

Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın işbirliğiyle, başta çocuklar ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bağımlılığına sebep olan zararlı maddelere ulaşmalarını önlemek ve bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla mücadele etmemiz gerekmektedir. Sigara, alkol, uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığının tamamen ortadan kalktığı güzel bir dünya kurabilmek ümidiyle, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi