Başkan Mustafa Çöl; "Seracılıkta dünya markası oluyoruz."

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Sandıklı Belediye Başkanı ve Ak Parti Sandıklı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çöl konuk olarak katıldı. Gazeteci İsmail Akar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Çöl Sandıklının sosyal, ekonomik, turizm yönünde çağ atladığını söyledi.

Başkan Mustafa Çöl; "Ankette halkımız büyük destek verdi."

Yurt dışı gezisinin oldukça verimli geçtiğini ve gurbetçilerin kucak açtığını anlatan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl adaylığının belli olması anındaki gelişmeleri anlattı.

Beş yıl öncelik aday adayı olduğu süreçte 12 aday adayı olduğunu kaydeden Mustafa Çöl, “O dönem teşkilatımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan uygun görüp bu görevi bana tevdi etmişti. Yüksek bir oy alarak ilçeme hizmet etme imkanı buldum. Bu dönem ise altı aday adayı vardı. Geçen seçimde 31 Ocak’ta açıklanmıştı adaylığım. Bu dönem ise 12 Ocaktı sanırım. İlçe Başkanımız Bekir Özçelik ile Antalya’ya gidiyordum. Yolda İl Başkanımız Hüseyin Sezen aradı ve adaylığımın kabul edildiğini söyledi.

İkinci kez aday oldum. Sandıklı’da şu anda 4 belediye başkan adayı var. 100’e yakında muhtar adayı bulunuyor. Yaptığımız hizmet ve yatırımları takdir eden Sandıklı halkı yapılan anketlerde bana çok büyük destek oldular. Kendilerine buradan teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Başkan Mustafa Çöl; "Seracılıkta dünya markası oluyoruz."

Belediye hizmetlerinin yanı sıra devlet yatırımlarının da arttığını söyleyen Başkan Çöl, “Beş yıllık süreçte 100 milyon lira civarında devlet yatırımı aldık. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere her daim yanımda olan ve destek veren önceki Orman ve Su İşleri Bakanımız ile önceki ve şu anki milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Beş yıl önce vaat ettiğimiz projelerin yüzde doksanını gerçekleştirdik. Dahası vaatlerimiz arasında olmayan 10’dan fazla projede ihtiyaç hasıl olduğundan derhal yaptık. Örneğin seracılıkta 18 serası olan bir ilçe ile dünyada Sandıklı seracılık merkezi oldu. Hem 1000’e yakın kadın ağırlıklı istihdam sağladık. Hem de üretim yaparak ilçe ekonomisine yön verdik. Şimdi sera borsası kuruyoruz. Üretilen ürün direk tüketiciye gidecek. Seracıların girdileri de bu birlik sayesinde daha ucuza temin edilecek” dedi.

Sanjet’in yanında ilçeye doğalgaz geldiğini söyleyen Mustafa Çöl, “Organize Sanayiye doğalgaz gitti. İki yatırımcı fizibilite çalışması yapıyor. En kısa zamanda tesislerini kuracak ve yeni bir iş imkanı sağlayacak. Ayrıca Yunus Emre Mahallesindeki FETÖ’cülerden kalan eski okul binası Aile Bakanımızın oluru ile Hizmet ve Bakım Evi olarak hizmet verecek. Burada ihtiyaç sahibi ve muhtaç kişilerin bakımı sağlanarak ilçeye yeni bir iş ve ekonomik girdiye kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Mustafa Çöl; "Belediyenin borcu 68 milyondur."

Belediyenin ekonomisi ile ilgili bilgiler veren Başkan Çöl, “56 milyon lira borç ile aldığımız bir belediye vardı. Şu an borcumuz 68 milyon oldu ancak 117 milyonluk bir bütçeyi görmek lazım. SSK’ya 2014-2019 dönemlerinde borcumuz yok. 1990’lı yıllardan kalan borçların toplamı 22 milyon liradır ve yapılandırma fırsatından yararlanıp o dönemler başkanların ödemedikleri SSK borçlarını da ödemeye devam ediyoruz. 580 personel çalışıyor. Personel alımında ve terfilerde liyakatı esas alıyoruz. Bize sağladığı katkıları ön planda tutuluyor” diye değerlendirmede bulundu.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Başkan Çöl daha sonra Gün FM ve Belediye ekibiyle toplu fotoğraf çekildi.

Editör: Haber Merkezi