Başkan Mehmet Zeybek’ten Bayram Mesajı

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tüm İslam Âlemi'nin ve Afyonkarahisarlıların Kurban Bayramı'nı kutlayan Başkan Zeybek, bayramların; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günler olduğunu söyledi.

Bayramların dini şuur ve duyguların gelişmesine, milli ve manevi değerlerin güçlenmesine, birlik ve beraberlik ruhunun kuvvetlenmesine vesile olduğunu söyleyen Başkan Zeybek; coşkulu bayram günlerinin yerini hüzün ve kederin almaması için maske, fiziki mesafe, hijyen kurallarına riayet etmeyi unutmamak gerektiğine dikkat çekti.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek mesajında şu ifadelere yer verdi; “Paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı, kırgınlık ve dargınlıkların son bulduğu, dostluk ve kardeşlik duygularının canlandığı, birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Bayram günlerinde, aile büyüklerimizi, yakınlarımızı, komşularımızı ziyaret etmek, bayramı bayram yapan en önemli değerlerdendir. Coşkulu bayram günlerinin yerini hüzün ve kederin almaması için maske, fiziki mesafe, hijyen kurallarına riayet etmeyi unutmamalıyız.

Bayramlar, aile fertlerinin, akraba ve arkadaşların bir araya geldiği, hasret giderdiği, komşuluk ve akrabalık ilişkilerini geliştiren özel günlerdendir. Sevinmek kadar sevindirmenin de önemli olduğu dini bayramlarda, yardımlaşma ve dayanışmanın gereği olarak yaşlılarımızın, muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesizlerin hatırlanması, desteklenmesi ve sevindirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Tüm kalbimle inanıyorum ki, millet olma şuurunu derinden hissettiğimiz bu özel günlerde; fakirliğin gururuyla kimsenin kapısını çalamayanları, yolları gözleyen yaşlı ve kimsesizleri, başının okşanmasına hasret öksüz ve yetimleri ziyaret ederek, onlara sevgimizi gösterelim ve bayram ruhuna yakışanı yaparak, onlara yardım elini uzatalım.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi