Başkan Mehmet Zeybek’in Ramazan Ayı Mesajı

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, Ramazan Ayı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.On bir ayın sultanı olan ve Müslümanların büyük bir özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif'in tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirdiğini ifade eden Zeybek Başkan "Zengin ile fakir arasında bir köprü kurulduğu değerli bir aydır Ramazan ayı. Karşılıklı hoşgörünün, güvenin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın olduğu yerde huzur vardır, barış vardır. Ramazan ayının insanlar arasında birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yeniden güçlenir ve kuvvetlenir” dedi.

Ramazan-ı Şerif'in tüm bereketi ile yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirdiğini ifade eden Başkanımız Zeybek, Ramazan Ayı zengin ile fakir arasında bir köprü kurulduğu değerli bir ay olduğuna dikkat çekti. Zeybek kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Karşılıklı hoşgörünün, güvenin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın olduğu yerde huzur vardır, barış vardır. Yine Ramazan Ayının insanlar arasında birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yeniden güçlenir ve kuvvetlenir. Birlik ve beraberlik ruhuyla rahmetin ve mağfiretin doruğa ulaştığı 11 ayın Sultanı Ramazan Ayı’na giriyoruz. Bizler istiyoruz ki, komşusu açken tok yatmayan bu millet, Ramazanda da kardeşlerine merhamet elini uzatsın. Uzatsın ki; ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadisinin sadece sözde kalmadığını, yüreğimizi ortaya koyarak bu sözün gereğini nasıl yerine getirdiğimizi dün olduğu gibi bugün de tarihe not düşelim.”

COVİD-19 salgını ile mücadelenin geçtiğimiz yıldan itibaren devam ettiğini söyleyen Başkanımız Zeybek, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de can kayıplarına neden olan COVİD-19 salgını ile mücadelemiz devam ediyor. Salgını yenmemiz için maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymalıyız. Ramazan ayı dolayısıyla şehrimizde birlik ve beraberlik ruhu ile zorda kalan kardeşlerimizle ekmeğimizi bölüşmeye devam edeceğiz. COVİD-19 salgını başladığı ilk günden itibaren belediye olarak halkımızın ve esnafımızın yanında olmaya devam etti. Hayırseverlerimizin destekleri ile ‘Kardeş Eller Sofrada Buluşuyor’ projesini hayata geçirdik. Mübarek Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelerimize belediyemiz öncülüğünde hayırseverlerimizin desteği ile ulaştıracağız. Halkımızın yanında olamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ramazan ayında tutulan oruçların kabul olması temennisinde bulunan Başkanımız Zeybek, “Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır. Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni bulunduran Ramazan Ayı'nın şehrimize, ülkemize ve İslam Âlemine, tüm insanlığa sağlık başta olmak üzere barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi