BAŞKAN ÇOKYAŞAR:“AFYON EMİN ELLERDE”
 
       Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar’ı makamında kabul etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,’la ilgili sosyal medyadaki haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar’ı olayların çarpıtıldığını söyledi.  Roman vatandaşlarımızın yaşam koşullarıyla ilgili Afyon’da sorun olmadığını söyleyen Genel Başkan Ahmet Çokyaşar “Afyon bu konuda emin ellerdedir” ifadesini kullandı.
 
“PROVOKASYONA GELMEYELİM”
 
        Belediye Başkanımızla konuyu enine boyuna görüştüklerini dile getiren Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, “Biz Türkiye’nin milli bütünlüğü, birliği ve dirliği için varız. Biz kimsenin avukatı falan da değiliz. Ben belediye başkanımızı ilk defa görüyorum, babamın oğlu da değil. Ama bir belediye başkanı üzerinden romanlar içinde ayrımcılık yapıyormuş gibi göstermek, bunun üzerinden farklı siyaset güdenlerin de karşısındayız. Bunun üzerinden belediye başkanını yıpratmak isteyenlere de gereği yok.
 
        Bildiğiniz üzere Türkiye’de bir roman açılımı gerçekleştirildi.  Sayın Cumhurbaşkanımızı yakinen tanıyan birisi olarak hükümetimizin bu konuyla büyük çalışmaları söz konusudur. Başkanımızdan öğrendik ki; ortada bir çarpıtma söz konusudur. Başkanımızın ifadeleri abartılarak ve çarpıtılarak kamuoyunun gündemine sunulmuştur. Afyon’da bir sorun yok, buradaki tüm roman kardeşlerimizi aradım, temsilcileriyle görüştüm, kimse endişe etmesin Afyon bu konuda emin ellerdedir. Başkanımızın buradaki kardeşlerimizle alakalı yaptıklarını biliyoruz. Provokasyona gelmeyelim. Bu milletin birlikte yürümeye, bir ve beraber olmaya ihtiyacı var.” diye konuştu.
 
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Konfederasyon Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar teşekkür etti.
 
Editör: Haber Merkezi