BAŞKAN ÇOBAN'IN ÖDÜL ALMASI BEKLENİYOR
 Türkiye'nin Yerel Yönetimlerinin Oscar'ları olarak anılan ve her yıl düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri yarın (09.05.2013 Perşembe ) İstanbul Adile Sultan Sarayında sahiplerini bulacak.
2012 yılı içerisinde ve öncesindeki başarılı projeleri ile kentinin güzelleşmesi, modernleşmesi ve geleceğe değerli miraslar olarak kalacak başarılı projeler yapmış Vali ve Belediye Başkanlarına Türkiye'nin en uzman jürisi tarafından yapılan titiz değerlendirmeler sonucunda ödül veriliyor.
 2012 yılı için Prof. Dr. Cevat Geray Başkanlığında, Erdoğan Bilenser, Sadun Emrealp, Prof. Dr. Hasan Ertürk, Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Doç. Dr. Sırma Turgut gibi uzman ve kararları her zaman saygıyla karşılanan değerli üyelerin oluşturduğu jüri tarafından gerektiğinde açık tartışma, gerektiğinde gizli oylama yöntemiyle değerlendirilen ve ödül almaya hak kazanan projeler belirlendi.
Projeleri titizlikle ve ödül kriterlerine sadık kalarak değerlendiren jüri, yoğun mesailer sonrasında karara vardı. Sonuçları sır gibi saklanan ödül töreni için Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN'da İstanbul'a davet edildi. Başkan Çoban'ın Akarçay ya da Bilgi Evleri Projesi ile ödül alması bekleniyor.
 Bu yılki ödül töreni 09.05.2013 Perşembe günü saat 20.30'da İstanbul Adile Sultan Sarayında Korhan Abay'ın sunuculuğunda gerçekleştirilecek. "ZORLA GÜZELLİK OLUR" sloganı ile merhum gazeteci Mehmet Ali Birand anısına verilecek ödüller öncesinde ödül alacak Vali ve Belediye Başkanlarından oluşan koro, misafirlere mini bir konser verecek.
Özel Kalem Dergisince düzenlenen ve her yıl başarılı Vali ve Belediye Başkanlarına verilen bu ödül Yerel Yönetimlerin Oscar'ları olarak adlandırılıyor ve çok önemseniyor.
Editör: Haber Merkezi