BAŞKAN ÇOBAN'DAN BAYRAM MESAJI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Büyük zorluklar ve sıkıntılar içerisinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve sonraki nesillere teslim etmenin bilinci içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Çoban, tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler olduğunu ifade etti.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, dört bir yanı işgal altındaki Anadolu topraklarında kurtuluş mücadelesi başlattığı günün yıldönümünü beraberce kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.Milletimiz; 19 Mayıs 1919'u kutsal vatan topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşamak uğrunda binlerce şehit verilerek yapılan Milli Mücadele ve Ulusal Bağımsızlık Hareketinin başlangıcı olarak kabul etmiştir.
19 Mayıs'ta başlayan bu zorlu ve kutsal süreci, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla bitmemiş, milletimizi çağdaş dünya ile bütünleştiren Cumhuriyet rejiminin kurulmasıyla da sürdürülmüştür. Bu mücadele; inanç, azim ve kararlılıkla yürütülerek eşi benzeri olmayan bir zafere dönüşmüştür.
Gençlerimize düşen en büyük görev ise; bu kutsal vatanı tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi