BAŞKAN ÇOBAN YABANCI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nun beş ülkeyle birlikte ortaklaşa yürüttüğü "Avrupa Kültür Mirasını Koruma" konulu Avrupa Birliği Projesi çerçevesinde ilimize gelen yabancı öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
 Norveç, Almanya, İsveç, İspanya ve Fransa ile Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nun ortaklığında hayata geçirilen "Avrupa Kültür Mirasını Koruma" (SCOPE) konulu Avrupa Birliği Projesi'nin final toplantı ve gezi programı ilimizin ev sahipliğinde başladı. Proje çerçevesinde Norveç, Almanya, İsveç, İspanya ve Fransa ilimize gelen 19 öğrenci ve 14 öğretmen, Cumartesi günü sora erecek gezi ve toplantı programı öncesinde, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.
"İLİMİZDEN ÜZÜLEREK AYRILACAKSINIZ"
Yabancı öğretmen ve öğrencileri Belediye Meclis Salonu'nda ağırlayan Başkan Burhanettin Çoban, ilimizle ilgili bilgi vererek, yabancı heyetin ilimizde yapacağı gezilerden keyif alacağını söyledi. Afyonkarahisar'ın bir barış şehri olduğunu kaydeden Başkan Çoban, öğrencilerin ilimizde güzel vakit geçireceğini ve üzülerek ilimizden ayrılacaklarını düşündüğünü ifade etti.
KARŞILIKLI DİL İLETİŞİMİ SAĞLANDI
Proje çerçevesinde ilimize gelen yabancı öğrenci ve öğretmenleri ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise düzenleyecekleri gezi ve toplantı programında başarılar diledi. Projeyle ilgili bilgi aktaran Şemsettin Karahisari Müdürü Hamza Evlice de Avrupa Kültür Mirasını Koruma amaçlı projenin, proje ortağı ülkelerin öğrencileri arasında karşılıklı dil iletişimini de sağladığını ifade etti.
Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nda öğrenim gören 171 öğrencinin proje ortağı ülkelerden birini ziyaret ettiğini belirten Proje Koordinatörü Şemsettin Karahisari Öğretmeni Serkan Dokudur ise projenin devamı için hazırlıklara başladıklarını söyledi.
Editör: Haber Merkezi