Başkan Çoban, TED Afyon Koleji’ni Ziyaret etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve beraberinde bulunan Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’den oluşan heyet TED Afyon Koleji’ni ziyaret etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve beraberinde bulunan Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven , Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’den oluşan heyet, TED Afyon Kolejini ziyaret ederek TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Arabacı’dan TED Afyon Koleji hakkında detaylı bilgiler aldılar.

 

1999 tarihinden beri ilimizde faaliyet gösteren 2015-2016 Eğitim döneminde ise Park Grup AŞ.nin iktisadi işletmesini devraldığı TED Afyon Koleji’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren Başkan Çoban, yıllar önce TED Afyon Kolejinin kuruluşunda bulunduğunu ve bugün geldiği durumun son derece memnuniyet verici olduğunu bildirdi. TED Afyon Koleji yerleşkesinin tüm sosyal tesislerini gezen heyet, çok başarılı bir çalışma yürütüldüğünü, fiziki, sosyal, kültürel ve akademik imkânların üst düzey olduğunu dile getirdi.

 

Alınan bilgiye göre,

23 Bin m2 üzerine kurulu TED Afyon Koleji Yerleşkesinde İlk okul, Orta okul, Lise ve bağımsız Anaokulu binası bulunuyor. Ayrıca, Sanat- Kültür Hobi Atölyeleri ,üst düzey teknolojik sistemlerle donatılmış  400 kişi kapasiteli konferans salonu, Jimnastik ve dans salonları ve yapım aşamasında bulunan Kapalı Spor Salonu ile  öğrencilerinin akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki her türlü gelişimi için gerekli tüm olanakları sağlayan çağdaş bir eğitim yerleşkesi olarak faaliyet gösteriyor.

 

Teknolojiyi yakından takip ediyorlar…

Teknolojiyi hayatının her alanında etkili ve olumlu bir şekilde kullanan TED Afyon Koleji öğrencileri; ,Teknolojik Akıllı Sınıfları,  son teknoloji ile donatılmış 3D sınıfı, Apple Bilgisayar Sınıfı bulunan ve  bunun yanı sıra son teknoloji ile donatılmış fizik, kimya ve biyoloji Laboratuvarlarında etkili öğrenme imkanı buluyorlar.

 

 

Akademik Kadro

TED Afyon Kolejinde öğretmen seçimi ve öğretmenliğe başlama süreçleri TED Genel Merkezi tarafında yapılıyor.

Türk Eğitim Derneği tarafından öğretmen adayları önce yazılı sonra sözlü mülakata alınıyor. Bu iki barajı geçen öğretmenler, hizmet içi oryantasyon eğitimi aldıktan sonra TED Kolejlerinde çalışmaya başlıyor.

TED’de Yabancı Dil’e büyük önem veriliyor.

Öğrencilerinin, en az bir yabancı dili bilen ve yaşamında etkili bir şekilde kullanabilmesini hedef olarak belirlemiş TED Afyon Koleji’nde Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere her kademeye haftada 10 saatlik  Main Course (Ana ders) ve 6 saatlik Skills (Beceriler) programı, Yabancı Öğretmenler tarafından veriliyor. Böylece öğrenciler İngilizce dinleme ve konuşma becerilerini pratik yaparak daha da geliştirme olanağına kavuşmuş oluyorlar.

TED Afyon Akademik Destek Programı

TED Afyon Koleji Akademik Destek Programı ile hafta sonları yapılan sınav, etüt ve analiz uygulamaları ile   TED’li öğrencilerin akademik başarıları en üst düzeye çıkıyor. Ayrıca TEOG sınavına yönelik cumartesi günleri özel programlar uygulanıyor.

PDR Çalışmaları

Öncelikle öğrencinin yetenek, beceri ve diğer özelliklerinin kendisi, öğretmenleri ve ailesi tarafından fark edilmesine bireysel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesine, etkili öğrenme ve çalışma becerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışan bir Psikolojik Danışma ve Rehberlik birimi bulunuyor.

Tüm öğrenciler için Özel Danışmanlık Sistemi uygulanan TED Afyon Koleji’nde öğrencilerin gelişimleri bilimsel metotlarla ve sistematik olarak yakından takip ediliyor.

Sanat Kültür ve Spor Etkinlikleri

TED Afyon Koleji öğrencilerinin akademik başarılarının yanı sıra;  sosyal, sanatsal ve kültürel becerilerini geliştirmek için sayısız etkinlikler planlanıyor. Sanat, Kültür ve Spor dallarında düzenlenen onlarca etkinlik programıyla TED’li öğrenciler en az bir enstrüman kullanabilen, en az bir spor dalında birikimi olan, iletişim becerileri güçlü, özgüveni yüksek, sosyal sorumluluk bilincine sahip, ulusal ve manevi değerleri yüksek bireyler olarak yetişiyorlar. 

 

Editör: Haber Merkezi